چگونه گرفتگی کمر را در خانه درمان کنیم؟

چگونه گرفتگی کمر را در خانه درمان کنیم؟

احتمالا پیش آمده که گاهی دچار گرفتگی کمر شده باشید. در این گونه مواقع با برخی از اقدامات و حرکات ورزشی به راحتی می توانید درد خفیف کمر را تا حدودی تسکین دهید. البته در صورتی که گرفتگی و کمر درد شدید است، حتما به پزشک مراجعه کنید. برخی از اقداماتی که می توانید در مواجه با گرفتگی خفیف کمر در خانه انجام دهید در ادامه آورده شده است.

درمان گرفتگی کمر در خانه

احتمالا یکی از راه هایی که این گونه موقع پیشنهاد می شود شکستن قولنج کمر است. حتما از یک فرد متخصص برای این کار کمک بگیرید. به هیچ عنوان اقدامات خطرناکی که باعث آسیب به ستون فقرات و کمرتان می شود را به تنهایی انجام ندهید. اگر فردی دچار گرفتگی کمر شده و نیاز به کمک دارد، برخی از اقدامات سبک که می توانید خودتان انجام دهید، به صورت زیر است:

دراز کشیدن روی سطح صاف
دراز کشیدن روی سطح صاف

1- از او بخواهید از سمت شکم روی یک سطح صاف دراز بکشد. چیزی مانند تخت، میز یا حتی کف زمین گزینه های مناسبی هستند.

به پشت و باسن فرد فشار دهید
به پشت و باسن فرد فشار دهید

2- به آرامی به باسن و پشت به طور ملایم فشار وارد کنید. این روش اگر به ملایمت انجام شود بیشتر شبیه به ماساژ است. ابتدا با یک دست به آرامی به باسن فشار وارد کرده و با دست دیگر به بالای کمر فشار وارد کنید. بهتر است این حرکات ملایم را برای چند ثانیه انجام دهید.

درد خفیف کمر
به پشت و باسن فرد فشار دهید

3- در مرحله بعد یک دست را روی کمر فرد، درست بالای باسن قرار دهید. دست دیگر را زیر لگن قرار دهید. کمر را در حالی که کمی روی لگن به بالا می کشید، به آرامی فشار دهید.

درد خفیف کمر
بلند کردن پاها

4- پس از کار روی استخوان های لگن، فرد باید در حالی که روی شکم باقی مانده است، پاهای خود را بلند کند. اگر شما یک میز عمل واقعی دارید و بتوانید نیمه پایینی میز را به آرامی بالا و پایین ببرید، بهترین عملکرد را خواهید داشت. با این حال، چون احتمالا چنین میزی در اختیار ندارید، از فرد بخواهید همزمان دو پا را کمی بالا و پایین ببرد. این حرکت، یک حرکت آرام و تکان دهنده است و به روند بهبود گرفتگی کمر و تسکین درد خفیف کمر کمک خواهد کرد.

رفع درد خفیف کمر
رفع درد خفیف کمر

5- روی پشت فرد، دقیقا بالای باسن و پایین نخاع، فشار وارد کنید. فشار را ادامه دهید تا زمانی که فرد احساس آرامش کند. به خاطر داشته باشید که همیشه ممکن است صدای ترک خوردن سنتی را نشنوید. با این حال، ممکن است فرد کمی احساس فشار کند.

6- در حالی که به شکستن قلنج کمر مشغول هستید، با فرد کمی صحبت کنید. از او سوال کنید که در تمامی مراحل خوب است یا خیر؟ از بخواهید اگر احساس کمر درد شدید کرد حتما به شما هشدار دهد. اگر بعد از ابراز درد، باز هم به تلاش خود ادامه دهید، ممکن است باعث آسیب به کمر شود.

پیشنهاد می کنیم این مطلب را نیز بخوانید: چطور به راحتی از سیستم اسکلتی محافظت کنیم؟

اقدامات احتیاطی و ایمنی که می توانید در خانه انجام دهید.

گرفتگی کمر
درمان گرفتگی کمر

از شکستن مداوم قلنج کمر خودداری کنید.

اگر شما شخصی را می شناسید یا خودتان مدام دچار گرفتگی کمر می شوید، احتمالا نشانه یک مشکل اساسی پزشکی است. شکستن قلنج می تواند به طور موقت درد را تسکین بخشد، اما دردهای شدیدتر نیاز به معاینه پزشک دارد. در صورت درد مداوم، از شکستن دائم قلنج خودداری کنید.

اقداماتی برای درمان کمردرد
اقداماتی برای درمان کمردرد

برای جلوگیری از کمر درد در آینده اقدامتی را انجام دهید.

همان طور که اشاره کردیم، شکستن مداوم قلنج می تواند برای سلامت کلی شما مضر باشد. اقدامات زیر می تواند برای تسکین کمردرد و گرفتگی کمر شما مناسب باشد:

  • برای استحکام استخوان ها یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید.
  • برای کشش عضلات و کاهش وزن اضافی رو کمر، به طور منظم ورزش کنید.
  • برای راه رفتن از یک کفش مناسب استفاده کنید.
  • اگر سیگار می کشید، آن را ترک کنید. نیکوتین می تواند کمر درد را افزایش دهد.
مراجعه به پزشک
مراجعه به پزشک

در صورت شدید شدن درد به پزشک مراجعه کنید.

در صورت گرفتگی شدید کمر هرگز اقدام به شکستن قلنج نکنید. شکستن قلنج در زمان گرفتگی و کمر درد شدید می تواند منجر به عوارض جدی شود. درد شدید کمر حتما و فقط باید توسط یک متخصص درمان شود.

این مطلب هم بخوانید: چگونه به راحتی و در خانه عضلات بازو را تقویت کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *