متاسفیم,چیزی در سبد وجود ندارد.
روزه گرفتن آدابی ست که مسلمان در ماه مبارک رمضان انجام می دهند. کودکان نیز در این ماه گاهی تمایل به روزه گرفتن نشان داده و از والدین خود میخواهند تا آداب روزه گرفتن به آن ها یاد دهند. روزه گرفتن کودکان به مدت 10 تا 16 ساعت دشوار است، با این حال می توان طوری به آن ها آموزش داد که هم آداب را آموخته و هم برای آن ها سخت نباشد. در ادامه برخی از این شیوه ها را بیان خواهیم کرد.
اگر کودک شما هنوز به سن بلوغ نرسیده است، روزه گرفتن برای اون واجب نیست. با این حال روزه گرفتن کودکان به کسب تجربه و یادگیری برای سال های آینده کمک خواهد کرد. کودک باید به خوبی فکر کرده و تصمیم بگیرد که آیا لازم است روزه بگیرد یا خیر؟ اما اگر قبلا روزه گرفته است، چندان برای او مشکل نخواهد بود.
مهم است که کودک شما قوانین و مقررات روزه داری را بیاموزد تا کاملا در مورد کارهایی که نباید انجام دهد آگاهی داشته باشد. مواردی که افطار روزه را باطل می کند شامل موارد زیر است:
مواردی که روزه را باطل نمیکند نیز به صورت زیر است:
بسیار مهم است که کودک شما قبل از روزه گرفتن یک وعده غذایی سالم و مقوی میل نماید، زیرا این مهمترین نیاز بدن به ویژه برای کودکان است. مواد غذایی باید شامل پروتئین ها، کربوهیدرات ها، مواد معدنی لازم و ویتامین ها و مقدار زیادی آب (تقریبا 2 تا 3 لیوان) باشد.
بیشتر بخوانید: چگونه کودکمان را وادار کنیم آب بیشتری بنوشد؟
توصیه می شود قبل از سحر یا یک ساعت بعد از افطار ورزش کنید. بهتر است کودکان در طول روز، بدن خود را تحت فشار قرار ندهند، زیرا مواد غذایی کمتری به بدن می رسد.
به فرزند خود یاد بدهید که قرآن بخواند، بهتر است قبل و بعد از سحر قرآن خوانده شود. از نظر فضایل اخلاقی، اگر فرزند شما قادر به روزه گرفتن نیست، بهتر است قرآن خواند را به او آموزش دهید. قرآن خواندن و درک معنای آن، اخلاقیات را در کودک پرورش داده و به مطمئن به سمت کارهای خوب هدایت می شود. در کنار قرآن خواندن، نماز خواندن را نیز به فرزند خود آموزش دهید.
یکی از راه های آموزش روزه گرفتن به کودک یاد دادن فعالیت های خوب و مفید مانند کمک کردن است. هنگام تهیه سحر و افطار از کودک خود بخواهید شما را همراهی کند. سحر و افطار را در کنار خانواده میل نمایید و فضیلت های خانواده دوستی و همراهی در کارهای خانه را به فرزند خود آموزش دهید.
در مدت روزه داری برای آموزش روزه گرفتن به کودک تا می توانید فعالیت ها و کارهای خیر انجام دهید. با کودک و دوستان خود به مسجد بروید. به فقرا و نیازمندان کمک کنید و در این راستا از فرزند خود بخواهید شما را همراهی کند. آموزش این گونه مسائل در آینده نیز بر رفتار فرزند شما تاثیر به سزایی خواهد گذاشت.
سعی کنید وقت خود را صرف کارهای بیهوده نکنید. وقت طلاست. سعی کنید هیچ گناهی مرتکب نشوید و این را به کودک خود نیز بیاموزید. روزه گرفتن کودکان کار سختی است، پس به او بگویید: «تو توانسته ای به خوبی تمام روز را روزه بگیری و انسان خوبی باشی. می توانی این خوب بودن را در زمان های دیگر سال نیز حفظ کنی.»
شاید این مطلب را نیز دوست داشته باشید: چگونه روزه داری بر سلامت روان تاثیر می گذارد؟
روزه گرفتن کودکان احتمالا سخت و طاقت فرساست، برای همین هنگام افطار، یک غذای مغذی و خوشمزه برای فرزند خود فراهم کنید. اگر نتوانست در طول روز تحمل کند، اجباری به این کار نیست و می تواند با خوب بودن و پرورش عادت های خوب، عبادت نماید.
به فرزند خود آداب روزه گرفتن را آموزش دهید و از آن ها بخواهید که از مادر خود و یا کسانی که برایشان غذا درست کردند تشکر نمایند و از خداوند برای همه آنچه به آن ها برکت داده است، سپاسگزار باشند.
دیدگاهتان را بنویسید