متاسفیم,چیزی در سبد وجود ندارد.
طبق برخی تحقیقات انجام شده در ارتباط با تاثیر روزه بر سرطان مشخص شده است که روزه می تواند از طریق کاهش مقاومت به انسولین و التهاب به مبارزه با سرطان کمک کند. علاوه بر این در درمان چاقی و دیابت نوع 2 که هر دو سرطان زا هستند موثر است. با این حال سبک زندگی و ریتم شبانه روزی در ماه رمضان تغییر می کند. اگر پزشک شما توصیه می کند که این روند برای شما آسیب زاست، حتما طبق دستور پزشک عمل کرده تا از بروز خطرات جدی تر جلوگیری نمایید.
در ادامه بیشتر در مورد روزه و سرطان و تاثیر این دو برهم صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.
روزه گرفتن در ماه رمضان، می تواند متابولیسم چربی ها و فعالیت باکتری ها را تحت تاثیر قرار داده و کالری را نیز کاهش دهد. روزه داری کمک کرده تا بدن به خود درمانی و خود ترمیمی پرداخته و بسیاری از بیماری ها را بهبود بخشد. برخی تحقیقات نشان داده که با نخوردن غذا، سلول های بدن گرسنه شده و در نتیجه باعث آسیب به سلول های سرطانی خواهد شد. علاوه بر این بسیاری از عوارض شیمی درمانی کاهش شده و با افزایش سیستم ایمنی بدن سلول های سرطانی رشد کندتری خواهند داشت.
طبق تحقیقات انجام شده توسط مرکز تحقیقات سرطان، رژیم کتوژنیک در کنترل سلول های سرطانی موفق بوده است.
انسولین هورمونی است که کمک می کند تا سلول ها گلوکز را از خون استخراج و به عنوان انرژی استفاده کنند. زمانی که زیاد غذا میل می کنید، سلول های بدن حساسیت کمتری به انسولین نشان داده و این نشان دهنده مقاومت به انسولین است. مقاومت به انسولین باعث می شود که سلول های دیگر به سیگنال های انسولین پاسخ نداده و باعث افزایش گلوکز و چربی در بدن شوند.
زمانی که غذای کمتری میل کنید، بدن تلاش کرده تا جای ممکن در مصرف انرژی صرفه جویی کند. هرچه حساسیت به انوسولین بیشتر باشد، رشد و تولید سلول های سرطانی آهسته تر می شود. در تاثیر روزه بر سرطان نیز به دلیل اجتناب از خوردن، این عامل به خوبی نشان داده می شود.
طبق برخی از تحقیقات انجام شده، نشان داده شده است که روزه باعث واکنش مثبت بر شیمی درمانی را دارد زیرا از خون در برابر اثرات مخرب شیمی درمانی محافظت کرده و اثرات جانبی مانند خستگی، حالت تهوع و گرفتگی عضلات را کاهش می دهد. برخی تحقیقات نیز نشان داده اند که افرادی که تحت تاثیر شیمی درمانی سرطان پستان یا دهان قرار گرفته، تاثیر روزه بر سرطان در بهبود کیفیت زندگی آن ها به خوبی به چشم می خورد. به این ترتیب که شرکت کنندگانی که در زمان شیمی درمانی روزه دار بودند تحمل بیشتری در مقابل شیمی درمانی داشتند و اثرات جانبی کمتری از شیمی درمانی را تجربه کردند، علاوه بر این سطح انرژی بالاتری در مقایسه با کسانی که روزه نگرفته بودند داشتند.
از عوامل دیگر تاثیر روزه بر سرطان بهبود سیستم ایمنی بدن است. برخی تحقیقات نشان می دهد که روزه داری به مدت دو تا چهار روز از سلول های پایه در مقابل اثرات منفی شیمی درمانی روی سیستم ایمنی محافظت می کند. آن ها نشان می دهند که روزه نه تنها آسیب به سلول سرطانی را کاهش می دهد، بلکه با بازسازی گلبول های سفید، آن ها را با سلول های آسیب دیده جایگزین می کند.
البته به این صورت است که تعداد گلبول های سفید در بدن در زمان روزه داری کاهش می یابد. پس از این که چرخه روزه داری تمام می شود و بدن غذا دریافت کند، سطح گلبولهای سفید افزایش پیدا میکند.
برای مطالعه بیشتر: چگونه روزه داری بر سلامت روان تاثیر می گذارد؟
با توجه به مطالب گفته شده، باید بر این موضوع تاکید داشت که در صورت ابتلا به سرطان یا هرگونه بیماری دیگری، هرگز بدون مشورت با پزشک اقدام به روزه گرفتن نکنید. در روزه داری به دلیل کمبود آب بدن، به احتمال زیاد پیامدهای ناگهانی برای عملکرد کلیه و همچنین عملکرد غدد درون ریز در طول روز وجود خواهد داشت، به ویژه ترشح هورمون ضد ادرار و آلدوسترون.
علاوه بر این، تداخل با درمان، بیماران را در معرض شرایط پزشکی قرار خواهد داد. محققان در بسیاری از زمینه های پزشکی امکان تغییر به طور خاص زمان و نوع درمان دارویی بیماران روزه دار را به احترام به اعتقادات مذهبی آنها بررسی کرده اند. سرطان شناسان در کشورهای اسلامی که بیماران مبتلا به سرطان را معالجه می کنند با توجه به اعتقادات مذهبی افراد به این نتیجه رسیده اند که اگر این امر برای فرد مضر باشد، اسلام روزه داری را منع می کند. شخصی که عمداً با روزه داری سلامتی خود را در معرض خطر قرار داده و برخلاف توصیه پزشک خود عمل می کند، با این اصل اساسی اسلام مغایرت دارد. بنابراین، پزشک در ماه رمضان موظف است بیماران را به ادامه درمان ترغیب کرده و از آسیب های برگشت ناپذیر در نتیجه بیماری جلوگیری کند.
دیدگاهتان را بنویسید