متاسفیم,چیزی در سبد وجود ندارد.
صفرا مایعی ست که توسط کبد تولید شده تا به هضم چربی ها در اثنی عشر، که اولین قسمت از روده کوچک است، کمک کند. هنگامی که غذا در بدن حرکت می کند از دو دریچه عبور کرده که یکی وارد معده شده و دیگری از معده خارج میشود. گاهی اوقات صفرا از طریق این دریچه ها به عقب برگشته و در نتیجه باعث بروز علائمی مانند درد فوقانی شکم، سوزش سر دل، حالت تهوع و استفراغ میشود. با تغییر رژیم غذایی، تغییر سبک زندگی و در نهایت پیگیری های پزشکی به کاهش صفرا کمک کنید.
مواد غذایی حاوی فیبر، مایعاتی مانند صفرا را جذب می کنند زیرا در معده و روده شما حرکت میکنند. هر بار وعده های غذایی شامل سبوس، جو، آجیل، نخود فرنگی، لوبیا، موز، یا هلو میل می کنید، فیبر کافی برای بدن تامین می شود. همچنین می توانید از سبزیجات حاوی فیبر استفاده کنید که شامل:
غذاهای پرچرب نیاز به ماده صفرای بیشتری برای هضم دارند. بهتر است برای سلامت و کاهش صفرا از مصرف غذاهای فراوری شده مانند همبرگر، هات داگ، غذاهای سرخ شده و هر ماده دیگری که که چربی غنی شده دارد، خودداری کنید. بهتر است از چربی های سالم مانند گوشت کم چرب، آجیل و ماست کم چرب استفاده نمایید.
وعده های غذایی کوچک فشار کمتری به دریچه کف معده و بالای روده کوچک نسبت به وعده های غذایی بزرگ و سنگین دارد. برنامه و وعده های غذایی خود را طوری تغییر دهید که به جای سه وعده بزرگ، روزانه 5 یا 6 وعده غذایی کوچک داشته باشید. سعی کنید وعده های غذایی خود را نصف کرده و نصف دیگر را چند ساعت بعد میل کنید.
همچنین بهتر است که غذای خود را به خوبی بجوید، پیاده روی کنید یا حداقل به مدت 2 ساعت بعد از وعده غذایی در حالت نشسته یا ایستاده بمانید. بعد از خوردن غذا به هیچ عنوان دراز نکشید.
الکل باعث رفلاکس صفرا شده، زیرا دریچه پایین مری را شل کرده و این باعث می شود محتوای صفرا و معده به داخل مری برگردد. سعی کنید مصرف الکل را قطع کرده و آن را با آب جایگزین کنید. بهتر است از مایعات مفید مانند آب هویج، آب چغندر، آب اسفناج، آب هندوانه، آب گلابی و …. برای هضم بهتر استفاده کنید.
مصرف قهوه و چای (کافئین) ماهیچه های دریچه مری را شل کرده و باعث رفلاکس بیشتر صفرا میشود. اگر نمیتوانید مصرف قهوه و چای را به طور کامل قطع کنید، بهتر است روزانه به میزان کمتری مثلا تنها یک فنجان مصرف کنید.
سعی کنید به جای چای و قهوه از نوشیدنی هایی مانند چای بابونه و شیرین بیان استفاده کنید. از خوردن چای نعناع خودداری کنید زیرا باعث رفلاکس صفرا می شود.
اگر سنگ کیسه صفرا دارید، و به دنبال راه های سنتی هستید، شش نسخه طب سنتی برای درمان کیسه صفرا را مطالعه نمایید.
برای مطالعه بییشتر: معده خود را با این نسخه ها تقویت کنید.
اگر داروهای خانگی را امتحان کردید و به شما کمکی نکرد به پزشک مراجعه کنید. اسید صفراوی فقط ناراحت کننده نیست، بلکه به مرور زمان به سلول های پوستی مری آسیب میرساند. بنابراین اگر بهبود پیدا نکردید به دنبال درمان های پزشکی باشید. هنگام ملاقات با پزشک به مسائل زیر دقت کنید.
اگر نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد مشکلات معده و دستگاه گوارش دارید، می توانید مطالب این قسمت را مطالعه فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید