متاسفیم,چیزی در سبد وجود ندارد.
خوردن غذاهای مضر ممکن است باعث استرس و تاثیر جدی بر سلامت جسمی شود. خوردن یک رژیم غذایی سالم به تسکین و کاهش استرس کمک می کند. همچنین مصرف غذاهای مفید نیز با استرس مقابله خواهد کرد. اگر استرس دارید، برای مقابله جسمی و روحی به دنبال تغذیه مناسب باشید.
بدن به میزان کافی از مواد مغذی و ویتامین ها نیاز دارد. هنگامی که به میزان کافی این مواد را مصرف نکنید، بدن مواد مغذی را از سایر قسمت های بدن دریافت کرده و باعث بهم ریختن تعادل غذایی در بدن و در نهایت باعث استرس می شود.
غذاهای فرآوری شده باعث بهم ریختن تعادل غذایی شده و از رسیدن مواد مغذی به بدن جلوگیری می کند. این مواد شامل آرد تصفیه شده، شکر سفید و چربی های ترانس و اشباع شده است.
غذاهای طبیعی به غذاهایی گفته شده که در کمترین حد فرآوری و از مواد افزودنی و سایر مواد مصنوعی عاری هستند. این مواد غذایی حاوی پروتئین های طبیعی، فیبر، ویتامین ها، کربوهیدارت های مفید و مواد معدنی هستند که بدن برای عملکرد موثر و عاری از استرس به آن نیاز دارد.
میوه، سبزیجات و غلات کامل جزئی از مواد غذایی طبیعی هستند.
نوشابه و الکل و کافئین بیش از حد، در صورت بیش از حد ممکن است به بدن آسیب رسانده و استرس را به کلیه ها وارد می کند. به همین دلیل بهتر است مصرف نوشابه را به حداقل رسانده و در صورت امکان، آن را از رژیم غذایی خود به طور کامل قطع کنید.
یک رژیم متعادل، رژیمی است که شامل تمام مواد مغذی مهم و جزئی برای بدن است و به سالم ماندن و کاهش استرس کمک می کند. یک رژیم متعادل شامل کربوهیدارت ها، پروتیئن ها، چربی ها، ویتامین ها و مواد معدنی است. به طور کلی بهتر است 60 درصد از کل انرژی از کربوهیدارت ها، 20 درصد از پروتیئن ها و 20 درصد دیگر از چربی ها تامین شود.
تنوع در خوردن مواد غذایی به معنای اطمینان از مصرف مواد مغذی از منابع مختلف است. تنوع نشان می دهد که بدن تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت می کند. داشتن یک رژیم غذایی متعادل و متنوع، مواد مغذی کافی را برای بدن تامین کرده و از فشارهای جسمی جلوگیری می کند.
آبرسانی در بدن با فرایندی مانند هضم غذا، انتقال مواد مغذی، تنظیم دما و از بین بردن ضایعات بدن همراه است. وقتی بدن دچار کم آبی شود، این فرایندها کند شده و باعث استرس در بدن می شوند. میزان آب مصرفی بستگی به فعالیت روزانه و درجه حرارت بدن دارد. به عنوان یک قاعده کلی خانم ها بهتر است روزانه 2.2 لیتر آب و آقایان روزانه 3 لیتر آب بنوشند.
معجون اعصاب عطارین حاصل ترکیب عرقیات گیاهان مختلفی است که برای رفع استرس بسیار مفید هستند و با مصرف روزانه آن به آرامش خواهید رسید.
بدن هنگام استرس روانی به پروتیئن بیشتری احتیاج دارد. استرس می تواند باعث مرگ سلول ها و بافت ها شود، بنابراین بدن برای ترمیم این آسیب به مقدار بیشتری پروتئین نیاز دارد. غذاهای سرشار از پروتئین شامل مرغ، ماهی، گوشت هایی مانند گوشت گاو، آجیل، تخم مرغ، لوبیات، نخود فرنگی و محصولات سویا است.
سروتونین یک ماده شیمیایی است به عنوان انتقال دهنده اعصاب عمل کرده و هورمونی است که کمک می کند احساس آرامش داشته باشید. کربوهیدرات های باعث ایجاد سروتونین در مغز می شود. دو نوع کربوهیدرات داریم، کربوهیدارت ساده و پیچیده.
کربوهیدرات های ساده به سرعت هضم شده و حاوی قندهای تصفیه شده و ویتامین ها و مواد معدنی هستند. کربوهیدارت های پیچیده باعث شده احساس پر بودن کنید و تمایل کمتری به مصرف مواد غذایی داشته باشید. منابع کربوهیدرات های پیچیده شامل نان سبوس دار، ماکارونی، لوبیا، حبوبات و سبزیجات نشاسته ای مانند سیب زمینی هستند.
استرس ممکن است سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و نیاز به آنتی اکسیدان ها را افزایش دهد. آنتی اکسیدان های مفید، ویتامین D، E و بتاکاروتن هستند. این آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد که هنگام استرس در بدن تشکیل می شود، مبارزه می کنند.
خوردن کافئین هنگام شب معمولا باعث بی خوابی شده و باعث می شود روز بعد استرس بیشتری به شما وارد شود. کافئین همچنین ممکن است بر هورمون های زیر تاثیر گذاشته و باعث استرس می شود:
معجون قلب عطارین یک نوشیدنی گیاهی است که با مصرف روزانه آن می توانید استرس و تپش قلب را از خود دور کنید.
سعی کنید از هیچ وعده غذایی نگذرید. نخوردن یکی از وعده های غذایی علائم مرتبط با استرس را بدتر می کند. علائم استرس ناشی از غذا خوردن شامل سردرد و معده درد است. بهتر است به جای سه وعده غذایی، 5 وعده غذایی کوچک بخورید که به کاهش استرس کمک می کند. گذشتن از وعده غذایی همچنین ممکن است باعث خوردن مواد مضر مانند شیرینی و آب نبات و … شود.
برای پیشگیری از استرس بهتر است همیشه یک میان وعده سالم همراه خود داشته باشید تا از خوردن مواد مضر در مواقع استرس زا خودداری کنید. میان وعده های مفید شامل موز، سیب، پرتقال و میوه هایی از این قبیل هستند. مراقب باشید که مصرف میان وعده نیز به میزان زیاد مناسب نیست. فقط به دلیل سالم بودن نیاز به پرخوری نیست.
مصرف گیاهان دارویی زیر نیز به کاهش استرس کمک می کند:
تخم شربتی را می توانید به راحتی از عطاری اینترنتی عطارین تهیه و مصرف نمایید. این دانه های ریز سلامت عمومی بدن را تضمین کرده و دارویی موثر و طبیعی برای مقابله و کاهش استرس است.
بابونه گیاهی بسیار موثر برای کاهش استرس می باشد. بابوبه آرام بخش و تسکین دهنده به عنوان یک مسکن بر روی سیستم عصبی مرکزی است. عرق بابونه نیز همان خواص بابونه را داشته و باعث آرامش کلی شما می شود.
سنبل الطیب یک درمانگر همه کاره است. دم کرده سنبل الطیب آرامبخش اعصاب است. حالتهای عصبی را کاهش داده، باعش کاهش استرس شده و کیفیت خواب شما را بهبود میبخشد.
بادرنجبویه خواص آنتی اکسیدانی دارد و دم کردهی آن نیز آرامش بخش است و باعث کاهش استرس و اضطراب می شود.
اسطوخودوس یک گیاه ضد اضطراب است. این گیاه به راحتی اعصابتان را آرام و عضلاتتان را شل می کند. از این گیاه مفید برای رفع اختلالات خواب، سردرد و ناراحتیهای عصبی نیز استفاده میشود. روزانه دو تا سه فنجان دم کردهی اسطوخودوس میل کنید. عرق اسطوخودوس همان خواص را داراست.
گیاه رازک آرامبخش و خوابآور طبیعی است و سال هاست که برای کاهش استرس مصرف می شود.
دیدگاهتان را بنویسید