متاسفیم,چیزی در سبد وجود ندارد.
در قسمت اول در مورد نقش هورمون پروژسترون در تنظیم چرخه قاعدگی و بارداری توضیح دادیم. در این مقاله در مورد تغییرات هورمونی دوران یائسگی صحبت خواهیم کرد و در انتهای مقاله به اصلاح شیوه زندگی همراه با مصرف مکملهای پروژسترون پرداخته ایم. پیشنهاد میکنیم ابتدا قسمت اول این مقاله، نقش پروژسترون در سلامت خانم ها را مطالعه فرمایید.
درمان های جایگزینی هورمون با دوز کم که با عنوان هورمون درمانی یائسگی شناخته میشود، شامل محصولاتی است که حاوی مقادیر کمی استروژن و پروژسترون هستند. برخی از خانم ها قبل از قطع چرخه قاعدگی دچار تغییراتی میشوند که نشان دهنده یائسگی است. برای مدیریت این علائم و درمان علائم یائسگی میتوانید با مشورت پزشک از محصولات پروژسترون استفاده کنید. معمولا مکمل های پروژسترون بهترین گزینه هستند زیرا باعث تنظیم سطع هورمون های زنانه می شوند.
پیشنهاد ویژه: درمان بسته شدگی حیض در اثر سن زیاد به کمک طب سنتی
محصولات پروژسترون به چندین روش مختلف مانند قرص خوراکی، ژل واژینال، تزریق و کرم موضعی مصرف میشوند. کرم های موضعی معمولا در کف دست یا کف پا استفاده شده که باعث کاهش علائم پیش از یائسگی میگردد.
علائم مرتبط با یائسگی ممکن است باعث اختلال در روند طبیعی زندگی شوند و نیاز به درمان دارند. در صورت تجویز پزشک ممکن است برای تعادل در سطح هر دو هورمون نیاز به هورمون درمانی استروژن و پروژسترون در کنار هم داشته باشید. زنانی که رحم دارند برای علائم یائسگی نیاز به هورمون استروژن و پروژسترون دارند. خانم هایی که رحم ندارند، برای درمان علائم یائسگی به پروژسترون نیازی ندارند و تنها از استروژن استفاده میکنند.
استفاده از یک محصول ترکیبی شامل استروژن و پروژسترون در خانم هایی که رحم ندارند، ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه، حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهد.
اگر پزشک داروهای حاوی پروژسترون یا ترکیبی از استروژن و پروژسترون را تجویز کرده است، در صورت بروز علائم آلرژی مانند کهیر، مشکل در تنفس و تورم صورت، دهان و گلو حتما به پزشک مراجعه کنید.
درد در قفسه سینه، سردرد ناگهانی، بی حسی و ضعف، تنگی نفس، سرفه خونی، مشکلات بینایی، احساس سرگیجه، مشکلات تعادل، درد در بازو و شانه، بی حسی در باز و پا، حالت تهوع و استفراغ، درد معده، کاهش اشتها، تب پایین و تغییرات در ادرار نیز از دیگر علائم و عوارض جانبی مصرف هورمون هاست که نیاز به مراقبت های فوری پزشکی دارد.
قبل از هر گونه تغییر با پزشک خود صحبت کنید. پزشک در انتخاب بهترین روش برای افزایش سطح هورمون پروژسترون به شما کمک میکند. پزشک منبع خوبی برای درک تغییرات و مشکلاتی است که شما در حال تجربه آن هستید. در مورد مصرف مکمل ها و تغییر سبک زندگی با پزشکتان صحبت کنید تا مطمئن شوید بهترین انتخاب برای شما چیست؟
با مشورت پزشک راهکارهای زیر را دنبال کنید:
ویتامین C، ویتامین E، ال آرژنین، ویتامین B6، سلنیوم و بتاکاروتن باعث افزایش سطح پروژسترون در بدن میشوند. هرچند که استفاده از منابع طبیعی بخشی از رژیم غذایی سالم هستند، ولی مقدار ویتامین یا مکمل موجود در منابع طبیعی برای تغییر در سطح هورمون پروژسترون شما کافی نیستند. بهتر است از محصولاتی استفاده کنید که حاوی غلظت بیشتری از ویتامین ها و مکمل ها هستند.
طبق تحقیقات انجام شده، مقادیر زیر برای افزایش سطح پروژسترون مفید هستند:
کاهش وزن، انتخاب وعده های غذایی کوچک، مصرف پروتیئن زیاد و رژیم غذایی کم کربوهیدارت، کاهش چربی اشباع و مصرف چربی های اشباع نشده، برای بهبود سطح پروژسترون مفید است.
پبشنهاد میکنیم، برای تنظیم شدن هورمون ها معجون زنان عطارین را به راحتی از عطاری اینترنتی عطارین تهیه و مصرف نمایید.
هرچند که محصولات لبنی حاوی مقادیر کمی پروژسترون هستند، ولی طبق تحقیقات انجام شده، مصرف لبنیات در سه وعده روزانه، میزان قابل توجهی از پروژسترون را در خانم ها و آقایان افزایش میدهد.
نیکوتین موجود در سیگار به تولید طبیعی هورمون ها توسط تخمدان ها آسیب رسانده و باعث می شود فرایندهای مربوط به عملکرد طبیعی چربی مختل شود. همچنین استعمال سیگار همراه با محصولات حاوی پروژسترون و استروژن ممکن است عوارض جانبی جدی یا حتی تهدید کننده زندگی داشته باشند.
استرس باعث بهم ریختن تعادل هورمون ها می شود. سعی کنید از تکنیک های ریلکسیشن برای کاهش استرس استفاده کنید. نفس عمیق بکشید و عضلات خود را کشیده و تنش را از خود دور کنید. اگر می توانید از ماساژ استفاده کرده و فعالیت هایی را انجام دهید که از آن ها لذت می برید. با خواب کافی، تغذیه سالم و فعالیت های منظم بدنی از بدن خود مراقبت کنید.
با گذشت زمان، آقایان نیز دچار تغییر در سطح هورمون هایشان میشوند. در مردان، هورمون پروژسترون نقش مهمی در تولید تستوسترون دارد. با افزایش سن، سطح پروژسترون و تستوسترون کاهش یافته و تغییر هورمون ها باعث میشود استروژن هورمون غالب شود.
برخی از علائمی که مردان هنگام افت سطح پروژسترون تجربه می کنند شامل موارد زیر است:
اگر مرد هستید یا همسرتان دچار این مشکلات است یک قرار ملاقات با پزشک تنظیم کنید. پزشک معمولا آزمایش هایی برای تعیین سطح هورمون ها انجام داده و درمان مناسب را انتخاب میکند.
مشاهده تیزر کوتاه این مقاله
دیدگاهتان را بنویسید