متاسفیم,چیزی در سبد وجود ندارد.
سرطان دهان ممکن است در هر نقطه ای از دهان شما ایجاد شود. برای مثال در لب، لثه، زیر زبان، سقف دهان، داخل گونه ها و اطراف دهان. شما می توانید به راحتی و با معاینه دهان، علائم و نشانه های خاص وجود سرطان دهان را بررسی و اقدامات درمانی را انجام دهید. برای تشخیص علائم سرطان دهان ، در ادامه با ما همراه باشید.
زخم های دهان معمولا رایج است و حتما علائم سرطان دهان نیستند. با این حال، هنگامی که زخم های دهان با علائم دیگری همراه هستند و رشد آن ها از الگوی خاصی پیروی می کند، ممکن است نشانه دهنده سرطان باشد. برخی از این علائم به صورت زیر هستند:
اگر اطراف زبان، لب ها و داخل گونه ها، تغییر رنگ پیدا کرد و پس از گذشت دو هفته بهبود نیافت، بهتر است برای معاینه به پزشک مراجعه کنید. تغییر رنگ ممکن است به رنگ های قرمز، سفید یا خاکستری تیره باشد. همچنین ممکن است در دهان متوجه تکه های سفید و قرمز مخملی شوید.
اگر در اطراف دهان تکه های پوسته پوسته دارید که در هنگام لمس خشن هستند و بدون تحریک دچار خونریزی می شوند نیز از علائم سرطان دهان هستند.
سرطان دهان ممکن است در هر ناحیه ای از دهان، صورت یا گردن بروز کند. اگر در هر یک از این قسمت ها یا ناحیه خاصی از دهان خود احساس درد مداوم، بدون تورم یا با تورم داشتید، باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
برای بررسی هرگونه تغییر در تراز بودن دندان ها، آن ها را با دقت معاینه کنید. اگر احساس کردید که دندان هایتان لق هستند، ممکن است نشانه ای از سرطان دهان باشد. اگر دندان مصنوعی دارید و در نصب آن ها در دهان دچار مشکل شده اید، بهتر است جهت معاینه مجدد دهان به پزشک مراجعه کنید.
برای مطالعه بیشتر: چطور با تغییرات ظاهری در سرطان رفتار کنیم؟
به دنبال توده های غیر طبیعی، تورم یا برآمدگی در صورت یا اطراف دهان باشید. برای بررسی درد یا حساسیت، گردن و لوزه خود را به آرامی فشار دهید تا اگر تورمی هست آن را احساس کنید.
لب پایینی خود را با استفاده را استفاده از انگشتان بیرون کشیده و هرگونه برآمدگی یا تغییر ظاهر را بررسی کنید. همین گار را برای لب بالایی نیز انجام دهید.
انگشت اشاره را روی گونه قرار دهید. سپس با با چرخاندن و فشار دادن آرام پوست، هرگونه درد، تغییر در بافت، تورم یا برآمدگی در گونه ها را بررسی کنید.
اگر هنگام صحبت کردن یا جویدن غذا با مشکل مواجه می شوید، ممکن است علائم سرطان دهان باشد. علائم خاص تر شامل موارد زیر است:
سرطان دهان ممکن است روی تارهای صوتی فشار وارد کرده و باعث تغییر صدا شود. معمولا صدای ناشی از سرطان دهان، خشن تر است. همچنین ممکن است هنگام صحبت کردن، غذا خوردن یا حتی در حالت استراحت، احساس گلودرد داشته باشید.
گره های لنفاوی که در پایه فک و زیر گوش شما هستند و غدد لنفاوی گردن را بررسی کنید. اگر این غدد دچار تورم هستند و هنگام لمس دچار درد می شوند، ممکن است علائم سرطان دهان باشد. همچنین ممکن است در گوش خود احساس درد داشته باشید. زیرا این سرطان باعث فشار به قسمت داخلی گوش ها می شود.
این علائم معمولا زمانی رخ می دهد که سرطان شیوع پیدا کرده و پیشرفت کرده است.
از آنجا که سرطان دهان اغلب در هنگام خوردن غذا یا بلع باعث درد می شود، ممکن است در حفظ الگوهای غذایی خود دچار مشکل شوید. کاهش مصرف غذایی می تواند منجر به کاهش وزن شود. علاوه بر مشکل در غذا خوردن، این بیماری ممکن است باعث از بین رفتن اشتها شده که به کاهش وزن بیشتر کمک می کند.
بیشتر بخوانید: چطور درد سرطان را به راحتی کنترل کنیم؟
از یک آینه کوچک برای بررسی قسمت داخلی دهان استفاده کنید. داشتن یک دید خوب از دهان توسط آینه دیواری دشوار است. بنابراین سعی کنید از یک آینه دستی کوچک برای معاینه استفاده کنید.
معاینه را در یک اتاق روشن و با نور خوب انجام دهید. نور به داشتن دید خوب کمک می کند. سعی کنید معاینه را در نزدیکی یک لامپ انجام دهید. همچنین می توانید از یک چراغ قوه برای دیدن قسمت داخلی دهان استفاده کنید.
فراموش نکنید که حتما قبل از معاینه دست های خود را به خوبی بشویید و آن ها را کاملا خشک کنید. به این صورت از ورود هرگونه کثیفی یا باکتری به دهان جلوگیری کنید. اگر حدس می زنید که به سرطان دهان مبتلا هستید و برخی از علائم سرطان دهان را دارید، در اسرع وقت به یک پزشک یا دندانپزشک مراجعه کنید.
مانند همه سرطان ها، تشخیص زودهنگام، به درمان موفقیت آمیز کمک می کند.
اگر اطمینان دارید که به سرطان دهان مبتلا نیستید، سعی کنید که از پیشرفت بیماری جلوگیری کنید. اقدامات و راهکارهای بسیاری برای جلوگیری از سرطان دهان وجود دارد، در زیر به برخی از آن ها اشاره کرده ایم:
برای رفع خشکی دهان بخوانید: چطور خشکی دهان را به طور طبیعی برطرف کنیم؟
دیدگاهتان را بنویسید