متاسفیم,چیزی در سبد وجود ندارد.
اگزما و پسوریازیس هر دو نوعی بیماری پوستی هستند. هر دوی آن ها باعث قرمزی و برآمدگی بر روی پوست شده، بنابراین تشخیص این دو بیماری کمی مشکل است. اگزما معمولا از سنین پایین تر ایجاد شده و با خارش همراه است. در حالی که پسوریازیس دیرتر نمایان شده و باعث ایجاد لکه های ضخیم بر روی پوست میشود. برای تشخیص بهتر اگزما و پسوریازیس جهت یافتن راه درمانی مناسب در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
اگزما و پسوریازیس معمولا هر دو باعث ایجاد لکه های قرمز بر روی پوست هستند. با این حال لکه های قرمز اگزما ممکن است به رنگ های قهوه ای یا خاکستری نیز ایجاد شوند. در اگزما پوست دچار برآمدگی های کوچکتر و پر از مایع است و یا پوسته پوسته می شود.
پوست آسیب دیده در اگزما ممکن است ضخیم شو. بسته به نوع اگزما رنگ لکه ها، تیره تر یا روشن تر است.
اگزما معمولا باعث خشک شدن پوست می شود. همچنین ممکن است پوست شما پوسته پوسته شود. در موارد شدیدتر اگزما پوست ترک خورده یا خیلی خشک می شود. اگر پوست ترک بخورد، احتمال بروز به عفونتهای پوستی وجود دارد.
اگزما اغلب در دست، مچ دست، پا، مچ پا، سینه فوقانی، پلک ها و گونه ها رخ می دهد. همچنین در قسمتهایی از بدن که خم و راست می شود مانند قسمت داخلی آرنج یا زانو ها ایجاد میشود.
در نوزادان اگزما معمولا در صورت یا پوست سر، امتداد ساق پا که پوشک بسته می شود یا بین باسن است.
شایع ترین علامت پسوریازیس لکه های قرمز و پوست ضخیم و پوسته پوسته شدن است. بعضی قسمتهای پوست قرمز، همراه با رنگ خاکستری روشن یا سفید است. نوع دیگری از پسوریازیس همراه با لکه های قرمز کوچک در سراسر پوست است. همچنین امکان ایجاد تورم در نواحی قرمز پوست یا برآمدگی و چرک وجود دارد.
معمولا نواحی که قسمت های قرمز رنگ بر روی پوست ایجاد می شود بسته به نوع پسوریازیس دارد. پسوریازیس تقریبا در تمامی نقاط بدن رخ می دهد. ولی نقاطی که بیشتر درگیر این بیماری می شود، زانوها، آرنج، قسمت تحتانی کمر و پوست سر است.
پسوریازیس گاهی با درد همراه است. گاهی اوقات لکه های قرمز روی پوست دچار سوزش و درد میشود. برخی از برآمدگی ها باعث ایجاد تاول شده که لمس آن دردناک است. همچنین امکان درد و تورم مفاصل وجود دارد.
بیماری پسوریازیس ممکن است به دلیل بیماری های دیگر ایجاد شود. برای مثال نوعی پسوریازیس به دلیل بیماری خاصی مانند گلو استرپس ایجاد شده که به صورت برجستگی های قرمز کوچک بروز میدهد.
برخی دیگر از انواع پسوریازیس با تب، خستگی، لرز، ضعف عضلات یا احساس بیماری همراه است. همچنین امکان بالا رفتن ضربان قلب و نبض بالا وجود دارد.
این مورد به تشخیص نوع بیماری کمک می کند. معمولا اگزما در کودکان و نوزدان بیشتر شایع است. پسوریازیس در سنین بالاتر یعنی جوانی و بزرگسالی رخ می دهد. اگر این بیماری از کودکی شروع شد، احتمالا اگزما است. ممکن است بزرگسالان نیز دچار اگزما شوند ولی اغلب در کودکان رخ داده و با افزایش سن بهبود مییابد. پسوریازیس بیشتر اوقات در سنین 15 تا 30 سال یا 50 تا 60 سال دیده می شود.
مثلا پسوریازیس دلیل مشخصی ندارد اما برخی علل مانند استرس، هوای سرد، آسیب به پوست و عوارض جانبی دارو امکان بروز آن را بالا میبرد. در عوض اگزما بر اثر عوامل محیطی ایجاد می شود.
به عنوان مثال، ممکن است فردی در معرض آلرژیهایی مانند شوره سر حیوان خانگی، جواهرات، عطرها، مواد شوینده و استرس قرار بگیرد و دچار اگزما شود.
پسوریازیس گاهی اوقات در اثر ترکیبی از عوامل ژنتیکی یا شرایط استرس زا ایجاد می شود. گلو استرپ، خشکی و سردی هوا، بریدگی، خراشیدن و آفتاب سوختگی نیز دلایلی برای ایجاد پسوریازیس هستند.
هر دو نوع بیماری پسوریازیس و اگزما باعث ایجاد ناراحتی پوستی می شود. تفاوت در شدت ناراحتی یا خارش می تواند باعث تشخیص بهتر بین این دو شود.
اگر پسوریازیس دارید، خارش پوست باعث ضخیم شدن پوست یا بروز ناحیه ملتهب میشود. پسوریازیس معمولا با خارش های خفیف و متوسط همراه است. با این حال امکان بروز درد در ناحیه درگیر وجود دارد.
اگزما با خارش شدید، به خصوص در شب همراه است. خارش ممکن است بسیار شدید بوده و باعث ناراحتی برای فرد شود. در صورتی که دچار خارش پوستی هستید، می توانید به راحتی از روش های درمان سنتی خارش پوستی استفاده کنید.
با توجه به علائم گفته شده به راحتی می توانید تفاوت بین این دو بیماری را تشخیص دهید. ولی برای تشخیص بهتر و دقیق تر بهتر است حتما به پزشک مراجعه کنید. پزشک با تشخیص دقیق بهترین روش درمانی را برای شما تجویز می نماید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان بیماری پسوریازیس می توانید مقاله روش های درمان خانگی پسوریازیش و درمان سنتی بیماری پسوریازیس را مطالعه نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید