متاسفیم,چیزی در سبد وجود ندارد.
ورزش منظم و متوسط به طور قطعی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و برای سلامت عمومی بدن مناسب است. اما اگر بیماری خاصی دارید که شما را تحت تاثیر قرار داده، ممکن است ورزش کردن به جای بهبودی باعث بدتر شدن وضعیت شما شود. با بررسی برخی علائم، تشخیص خواهید داد که ورزش مناسب برای شما کدام است؟!
تشخیص دهید که چه موقع فعالیت های ورزشی را متوقف کنید.
علائم جسمی تب شامل تعریق و لرز، درد بدن، سردرد، خستگی یا ضعف، پایین بودن اشتها و … است. اگر حس کردید تب دارید دمای بدن را با تب گیر بگیرید. اگر دما بیش از 37.8 درجه سانتی گراد یا اگر علائم تب را دارید، حتی از ورزش مناسب نیز خودداری کنید.
تب روشی برای مبارزه با عفونت بدن است و به شما می گوید که نیاز به استراحت دارید. در واقع دمای بیشتر از 37 درجه سانتی گراد بدن را تب گویند. دمای 39 درجه به بالا خطرناک است و نیاز به پیگیری پزشکی دارد.
یک قاعده کلی به نام قانون گردن وجود دارد، به این معنا که اگر بالای گردن بیمار است، کمی ورزش مناسب است، اما اگر در گردن به پایین درد دارید، تمرینات را متوقف کنید. عفونت دستگاه تنفسی فوقانی اغلب جز مواردی است که ما از آن به عنوان سرماخوردگی یاد می کنیم. علائم این بیماری شامل عطسه، چرک شدن و آبریزش بینی و گلودرد است. به غیر از مواردی که تب دارید، ورزش سبک و معتدل مشکلی ایجاد نمی کند.
زمانی که بیماری به قسمت قفسه سینه رسیده با سرماخوردگی متفاوت است. در این شرایط ممکن است دچار سرفه شدید یا احتقان قفسه سینه شوید. این موارد معمولا با تب همراه است. این بیماری ها جدی هستند و برای بهتر شدن نیاز به استراحت دارند. در صورتی که به این گونه بیماری دچار هستید ورزش را متوقف و در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنید.
اگر دچار گرفتگی معده، حالت تهوع، استفراغ و اسهال هستید، به هیچ عنوان تمرین نکنید. در این گونه مواقع برای جلوگیری از کم آبی، مایعات زیاد بنوشید.
بیشتر بخوانید: چطور به راحتی از صدمات ورزشی جلوگیری کنیم؟
ورزش مناسب مانند یوگا، تای چی، پیاده روی یا رقص انجام دهید. از فعالیت های پرفشار مانند وزنه برداری سنگین یا تمرینات استقامتی، ورزش های تیمی یا ورزش در دماهای شدید خودداری کنید. هورمون استرس کورتیزول سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار داده و فعالیت های آرامش بخش مانند یوگا، رقص و … این مزیت را دارند که باعث تقویت سیستم ایمنی می شوند.
استقامت و استحکام بدن در هنگام بیماری کاهش می یابد. تمرینات سنگین مانند استفاده از وزنه و پرفشار، باعث می شود خسته شود و این خطر آسیب دیدگی را افزایش می دهد.
حتما قبل و حین ورزش مناسب، مایعات زیاد بنوشید. کمبود آب بدن در هنگام ورزش می تواند باعث سرگیجه، افزایش ضربان قلب و مشکلات دیگر شود. اگر لب، زبان یا پوست شما خشک می شود و ادرارتان تیره رنگ است دچار کمبود آب هستید.
بسیاری از داروهای سرماخوردگی و سرفه باعث خواب آلودگی و سرگیجه می شوند. در این زمان استفاده از وسایل ورزشی امن نیست.
اگر سرفه و عطسه می کنید یا به نوعی بیماری مسری مانند آبله مرغان یا کرونا مبتلا هستید، در خانه بمانید و از ورزش در سالن های بدنسازی و ورزشی خودداری کنید. میکروب ها به راحتی در سطوح وسایل ورزشی باقی مانده و در سالن ها نیز پخش می شوند. در سرماخوردگی 5 تا 7 روز بیماری مسری است.
زمانی که بهبودی خود را به دست آوردید، 24 تا 48 ساعت ورزش نکنید. بهتر است به خوبی استراحت کنید تا قوای بدن برگردد. برای برگشت به روال طبیعی ورزشی خود، از فعالیت های سبک و ورزش مناسب شروع کنید. برای مثال اگر روزانه 30 دقیقه پیاده روی می کردید، از 15 دقیقه شروع کنید تا کم کم به حالت اولیه برگردید.
مصرف الکل باعث آسیب به سیستم ایمنی بدن می شود، از مصرف آن خودداری کنید.
بسیاری از ادویه ها و گیاهان دارویی نیز به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. در زمان بیماری سعی کنید بیشتر زنجبیل، دارچین، فلفل قرمز، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری، پونه کوهی، آویشن، نعنا و سیر مصرف کنید تا بدن قوی تری داشته باشید و سریع تر به فعالیت های ورزشی خود برگردید.
برای مطالعه مطالب بیشتر در مورد سلامت ورزشی، پیشنهاد می کنیم مطالب این قسمت را مطالعه فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید