متاسفیم,چیزی در سبد وجود ندارد.
اگر دچار زخم معده شده اید و از آن رنج میبرید، لایه های معده شما به دلیل فرسایش اسید، آسیب دیده اند. زخم معده با خوردن مواد غذایی ایجاد نمی شود، بلکه در اثر عفونت باکتریایی یا استفاده مکرر از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی ایجاد میشود. صرف نظر از شدید یا خفیف بودن زخم معده، باید مراقبت های لازم را انجام داده و به دنبال درمان باشید. در ادامه برخی از راه های درمان زخم معده و راهکارهای مقالبه با آن را توضیح داده ایم.
اولین راهکار مراجعه به پزشک است.
اگر زخم معده ناشی از عفونت است، پزشک آنتی بیوتیک تجویز می کند. آنتی بیوتیک باکتری ها را از بین برده تا زخم بهبود یابد. خوشبختانه نیازی به مصرف آنتی بیوتیکها برای مدت طولانی ندارید. احتمالا مصرف آنتی بیوتیک به مدت 2 هفته کافی ست. مطمئن شوید که دوره درمانی و مصرف آنتی بیوتیک را طی کردهاید تا مجددا باکتری برنگردد. حتی اگه علائم شما از بین رفت، بدان معنی نیست که شما کاملا بهبود یافته اید و میتوانید مصرف دارو را متوقف کنید.
به احتمال زیاد با دستور پزشک داروهایی تجویز میشود که اسید معده را کاهش میدهد. برخی از داروهای کاهش اسید معده شامل امپرازول، لانسوپرازول، رابپرازول، اسومپرازول و پنتوپرازول است. این داروها ممکن است عوارض جانبی طولانی مدت داشته باشند که شامل خطر ابتلا به ذات الریه، پوکی استخوان و عفونت روده است.
همچنین آنتی اسیدها برای بهبودی و محافظت معده استفاده میشوند. این داروها از تجمع اسید در معده جلوگیری کرده و درد ناشی از زخم معده را تسکین می دهد. یبوست و اسهال از عوارض جانبی آنتی اسیدها هستند.
مصرف منظم داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی یکی از دلایل ابتلا به زخم معده است. اگر اغلب از آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن یا کتوپروفن استفاده میکنید، بهتر است داروهای خود را تغییر دهید. استامینوفن برای تسکین درد بهتر است و باعث ایجاد زخم نمیشود. همیشه طبق دوز تجویز شده توسط پزشک داروها را مصرف کرده و بیش تر از آن مصرف نکنید.
سعی کنید داروهای ضد درد را با معده خالی مصرف نکنید. داروهای ضد درد را همراه با وعده های غذایی یا میان وعده مصرف نمایید.
سیگار کشیدن باعث از بین رفتن لایه محافظ معده و زخم معده می شود. همچنین اسید معده را افزایش داده که باعث ناراحتی معده مانند سوء هاضمه است. خوب است که بدانید با قطع سیگار، این علائم را کاهش می دهید.
پس از مصرف داروها، پس از گذشت دو هفته به مرور احساس تسکین خواهید کرد. اگر بعد از 4 هفته احساس بهتری نداشتید یا درد شما کاهش نیافت، مجددا به پزشک مراجعه کنید. برخی داروها نیاز به مصرف طولانی مدت داشته به همین دلیل مهم است که در صورت نگرانی در مورد عوارض جانبی با پزشکتان مشورت کنید.
داروهای گیاهی بسیاری وجود دارد که می توانید برای درمان زخم استفاده کنید. بهتر است از قبل مصرف داروهای گیاهی با پزشک خود صحبت کنید. معمولا روش های درمانی گیاهی بی خطر بوده اما باید مطمئن شوید که با داروهای دیگری که مصرف می کنید تداخل نداشته باشد.
از آنجایی که برخی داروهای گیاهی برای زنان باردار و همچنین دوران شیردهی مضر است، حتما با برای مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
آلوئه ورا به بهبود زخم معده کمک می کند. آب آلوئه ورا یا عرق آلوئه ورا التهاب معده را کاهش داده و برای خنثی کردن اسید معده مناسب است. در طول روز مصرف نصف لیوان آب آلوئه ورا به کاهش درد کمک میکند. سعی کنید آب آلوئه ورا طبیعی مصرف کنید و از نوشیدنی هایی که حاوی قند غیر طبیعی هستند پرهیز کنید.
چای بابونه و چای زنجبیل خاصیت ضد التهابی داشته و معده تحریک شده را تسکین و حالت تهوع و استفراغ را کاهش می دهد. چای رازیانه نیز به تسویه معده کمک کرده و سطح اسید را کاهش می دهد. چای خردل نیز به عنوان یک ضد التهاب و خنثی کننده اسید عمل می کند. در زیر روش هایی را برای تهیه این چای ها ارائه دادهایم:
معمولا از ریشه شیرین بیان برای درمان زخم های معده و رفلکس معده استفاده می شود. شیرین بیان همچنین فشار خون را کنترل کرده و درد معده را بهبود می بخشد.
شنبلیله برای خنک کردن بدن مناسب است. با استفاده از تخم شنبلیله و آب، معجونی درست کرده و در روز مصرف نمایید. نوشیدن این نوشیدنی، برای حفظ غشای دیواره معده مناسب بوده و از بروز کاهش زخم معده پیشگیری می کند.
نارگیل دارای خاصیت ضد باکتریایی است. نارگیل برای درمان زخم معده فوق العاده عمل کرده و التهابات معده را کاهش می دهد می توانید از پودر نارگیل یا آب نارگیل در روز برای آرام کردن زخم های معده استفاده کنید.
از آنجا که معده تحت فشارهای زیادی قرار دارد، از فشار فیزیکی بر معده پرهیز کنید. برای تقویت معده از نسخه های طب سنتی استفاده نمایید. با خوردن وعده های غذایی کوچک و بیشتر به جای چند وعده غذایی بزرگ، آرامش بیشتری داشته و اسید معده شما کاهش یافته و فشار از روی معده برداشته می شود.
سعی کنید قبل از خواب به مدت 2 تا 3 ساعت غذا نخورید، به این صورت در هنگام خواب به معده شما فشار وارد نمیشود.
شما همچنین می توانید از درمان های معجزه گر زخم معده و معجون معده و گوارش عطارین استفاده کرده و به راحتی های ناراحتی های معده و دستگاه گوارش خود را تسکین بخشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد معالجه و پیشگیری از زخم های دستگاه گوارش، پیشنهاد میکنیم این پادکست رادیو عطارین را گوش دهید.
دیدگاهتان را بنویسید