متاسفیم,چیزی در سبد وجود ندارد.
مشکل در شنوایی با افزایش سن معمولا شایع است. اما اگر از گوش خود به خوبی مراقبت نکنید و به طور صحیح آن را تمیز نکنید، ممکن است در هر سنی دچار مشکلات شنوایی شوید. دو دسته مشکلات مربوط به شنوایی وجود دارد. کاهش شنوایی حسی که شایع ترین است و باعث آسیب به اندام سنجش داخلی (قسمت حلزونی) یا اعصاب اتصال دهنده گوش داخلی به مغز می شود. این مشکل معمولا قابل اصلاح نیست و تنها با سمعک یا کاشت حلزون قابل رفع است. مشکل دیگر کاهش شنوایی رسانا است که امواج صوتی هنگام رسیدن به استخوان های بسیار کوچک میانی تا حدی مسدود می شوند. مشکل شنوایی رسانا، معمولا قابل اصلاح است. اگر دچار مشکلات شنوایی شده اید، برای بهبود شنوایی خود در ادامه با ما همراه باشید.
اگر متوجه کاهش یا تغییر در شنوایی خود شده اید، بهتر است برای معاینه به پزشک مراجعه کنید. پزشک با معاینه گوش ناهنجاری های گوش را تشخیص می دهد. بیشتر مشکلاتی که بر شنوایی تاثیر منفی می گذارد خوش خیم و برگشت پذیر هستند. سعی نکنید خود یا یکی از دوستانتان، گوش شما را معاینه کند. گاهی نیاز است برای تشخیص مشکل و درمان به متخصص گوش مراجعه کنید.
متخصص گوش (گوش و حلق و بینی) یا شنوایی، یک آزمایش دقیق تر از جمله تست شنوایی سنجی انجام دهد تا توانایی دستیابی به صدا رسیدن به مغز را ارزیابی کند. این یک آزمایش نسبتا سریع و بدون درد است و تعیین می کند آیا مسئله شنوایی شما دائمی ست یا خیر؟
اگر به SNHL مبتلا هستید، نمی توانید به روش های طبیعی یا داروهای خانگی شنوایی گوش را بهبود بخشید و نیاز به درمان های پیشرفته پزشکی است. معمولا این مشکل شایع ترین نوع کم شنوایی است و 23 درصد افراد بالای 65 سال به آن دچار می شوند. قرار گرفتن در معرض سروصدای بیش از حد علت SNHL است.
سمعک وسیله الکترونیکی کوچکی است که در گوش یا پشت گوش قرار می گیرد. سمعک برخی صداها را با بزرگنمایی لرزشی که وارد گوش می شوند بلندتر می کند. سعمک دارای سه بخش اصلی است:
این صداها باعث می شوند موهای درون حلزون حرکت کرده و اعصاب را تحریک می کند تا پیام ها به مرکز شنوایی مغز ارسال شوند.
اگر موهای داخل حلزون به دلیل عفونت و تومور آسیب دیده باشند، در این صورت سمعک چندان کاربردی نخواهد داشت. در عوص برای بازیابی شنوایی به یک عمل تهاجمی مانند کاشت حلزون نیاز است. این وسیله، کار حلزون آسیب دیده را انجام می دهد تا سیگنال های صوتی به مغز وارد شوند. کاشت حلزون بسیار گران تر از سمعک است.
برای ترمیم عفونت گوش داخلی، از بین بردن تومور یا تغییر شکل ژنتیکی به منظور کمک به ترمیم شنوایی ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد. روش جراحی نسبت به روش های دیگر خطرات زیادی داشته، بنابراین قبل از انتخاب این روش، به خوبی تحقیق کنید.
انسداد توسط موم گوش یا سایر مواد معدنی از دلایل عمده مشکل شنوایی رسانا است. موم گوش به مقدار کم لازم است و خاصیت محافظتی، روان کننده و ضد باکتریایی دارد. بیش تر اوقات کاناش های کوش خود به خود تمیز می شوند، اما گاهی اوقات باعث گرفتگی و آسیب دیدگی شده و علاوه بر احساس پر بوده، دچار خارش و زنگ زدن و در نهایت کاهش شنوایی جزئی می شود. برای از بین بردن این روش از مقداری روغن سیاه دانه، روغن زیتون، روغن اکالیپتوس، روغن اسطوخودوس یا گلیسیرین برای رفع گرفتگی گوش استفاده کنید. روش راحت تر برای از بین بردن این آسیب، استفاده از محلول نمکی آب گرم است.
گاهش سرماخوردگی، سینوزیت و آلرژی، لوله های استوا را با مایعات و مخاطی مسدود کرده و منجر به درد گوش و کاهش شنوایی می شود. این مشکل معمولا با بهبودی بیماری، رفع می شود. اما برای پاکسازی سریع تر آن می توانید دهان خود را بسته و بینی خود را نگه دارید. سپس به آرامی هوا را در بینی خود ضربه بزنید. خمیازه کشیدن یا جویدن آدامس نیز به باز کردن لوله های استوا کمک می کند.
برای مطالعه بیشتر: چطور به راحتی از گرفتگی گوش جلوگیری کنیم؟
آنتی بیوتیک ها رشد میکروارگانیسم هایی مانند باکتری های بیماری زا که می توانند باعث عفونت گوش داخلی شوند را از بین می برد. اگر پزشک عفونت گوش داخلی تشخیص دهد، ممکن است آنتی بیوتیک هایی مانند آموکسی سیلین تجویز نماید که به ترمیم شنوایی کمک می کند. گاهی اوقات برخی از آنتی بیوتیک های خوراکی مانند اریترومایسین و تتراسایکلین نیز ممکن است باعث کاهش شنوایی شوند.
اگر مشکل شنوایی شما جدی نیست، با ورزش می توانید به بهبود شنوایی خود کمک کنید. راه های زیر به بهبود شنوایی شما کمک می کند:
بیشتر غذاهایی که حاوی مواد مغذی لازم برای سلامتی و عملکرد طبیعی گوش هستند، بخورید. برخی از این مواد غذایی شامل انواع ماهی ها مانند شاه ماهی و ماهی قزل آلا، انواع آجیل ها، دانه ها، غلات سبوس دار و تقریبا تمامی میوه ها و سبزیجات هستند.
آنتی اکسیدان هایی که با پیری مبارزه می کنند مانند ویتامین های A، E و C بیشتر بخورید. ویتامین B3 (نیاسین) با گسترش رگ های خونی باعث افزایش گردش خون به گوش (و در سراسر بدن) می شود و B6 (پیریدوکسامین) برای عملکرد اعصاب سالم لازم است. اگر ویتامین B12 و فولات (ویتامین B9) کاهش یابد، ممکن است دچار اختلال شنوایی مرتبط با سن شوید، بنابراین مطمئن شوید که این ویتامین را به میزان کافی از مواد غذایی دریافت کرده اید.
علاوه بر مواد غذایی مفید برای سلامتی، برخی از مواد غذایی باعث آسیب به گوش می شوند. با حذف این مواد شنوایی بهتری خواهید داشت. برای مثال رژیم غذایی با چربی اشباع شده، سطح کلسترول خون را بالا برده و باعث انسداد شریان ها می شود. گوش ها برای عملکرد مناسب نیاز به جریان خون مناسب دارند.
مصرف بیش از حد نمک نیز ممکن است احتباس مایعات در گوش را افزایش دهد.
بیشتر بخوانید: چطور در خانه آب یا مایع اضافی گوش را خارج کنیم؟
بسیاری از درمان گیاهی نیز برای بهبود شنوایی مناسب هستند. به عنوان مثال:
برای مطالعه بیشتر: درمان کم شنوایی یا سنگینی گوش به کمک طب سنتی
دیدگاهتان را بنویسید