متاسفیم,چیزی در سبد وجود ندارد.
بدن خانم ها با هم متفاوت است و هر یک چرخه قاعدگی متفاوتی دارند. برخی خانم ها هر 28 روز یک بار پریود می شوند ولی برخی دیگر ممکن است دوره های نامنظم داشته و سیکل کوتاه تر یا طولانی تری نسبت به 28 روز تجربه کنند. دوره های پریود نامنظم به دلایل مختلفی رخ می دهند. برخی دلایل در طول زندگی عادی هستند و نیاز به درمان خاصی ندارند. ولی ممکن است برخی مشکلات نگران کننده باشند که با تغییر شیوه زندگی یا درمان پزشکی قابل درمان هستند.
مهم نیست دوره های شما چقدر طولانی، کوتاه یا عجیب است، می توانید در یک دفتر یا حتی تقویم آنلاین دوره های خود را ثبت کنید، تا حدس دوره بعدی برای شما طبق دوره های قبلی راحت تر باشد.
یکی از روش های تنظیم پریود نامنظم استفاده از قرص های ضدبارداری یا سایر روش های پیشگیری از بارداری است که پس از مشورت با متخصص زنان خود می توانید از آن ها استفاده کنید. اگر تمایل به بارداری دارید، قطعا با پریود نامنظم پیدا کردن دوره تخمک گذاری سخت تر است. با مشورت پزشک برای بارداری اقدام نمایید. و اگر تمایل به بارداری ندارید از رابطه جنسی ایمن برای پیشگیری از بارداری یا قرص های ضدبارداری استفاده نمایید.
اگر نمی دانید چه زمانی دوره پریود شما آغاز میشود، همیشه لوازم بهداشتی مانند تامپون یا پد بهداشتی همراه خود داشته باشید.
برای اطلاعات بیشتر: به راحتی پریود نامنظم خود را درمان کنید.
اگر دختر هستید و دوره شما تازه شروع شده است، ممکن است سال ها طول بکشد تا چرخه قاعدگی شما منظم شود. چرخه قاعدگی ممکن است از 21 روز تا 35 روز طول بکشد. اگر دوره های شما منظم نیست، استرس نداشته باشید. با گذشت زمان دوره ها منظم خواهد شد.
اگر دوره شما معمولا منظم است و یک دوره را از دست می دهید، ممکن است باردار باشید. بارداری شایع ترین علت عقب افتادم پریود است. برای این کار از بی بی چک استفاده کرده یا با مراجعه به پزشک درخواست آزمایش بارداری بدهید.
اگر در دوران شیردهی هستید، ممکن است پریود نامنظم را تجربه کنید. اگر به تازگی زایمان کرده یا سقط داشته اید، ممکن است چندین ماه پریود نشوید. معمولا پس از 5 هفته تا 3 ماه مجددا دوره شما منظم شده و پریود خواهید شد.
برخی از قرص های ضدبارداری باعث می شود که پریود نشوید. حتی پس از متوقف کردن قرص، ممکن است مدتی طول بکشد تا مجددا دوره شما آغاز شود. استفاده از IUD یا روش های تزریقی نیز احتمالا باعث بهم ریختن نظم قاعدگی شما می شوند.
گاهی اوقات نیز می توانید با استفاده از روش های طب سنتی به بازشدگی قاعدگی کمک کنید.
یائسگی زمانی است که بدن خانم ها مقادیر کمتری هورمون تولید کرده و باعث متوقف شدن دوره و عدم بارداری میشود. یائسگی معمولا در حدود 50 سالگی شروع می شود. اما گاهی در برخی خانم ها از 40 سالگی شروع شده و به تدریج دوره ها و پریود نامنظم را تجربه می کنند تا زمانی که دوره آن ها کاملا متوقف شود و دیگر پریود نشوند.
گاهی اوقات ممکن است یک ماه پریود شما عقب افتاده و نظم دوره ها بهم بریزد. این روال یک بار در سال عادی است و دلیل بر این نیست که باردار هستید. گاهی اوقات استرس و شرایط روحی باعق عقب بی نظمی در پریود شما می شود. این یک اتفاق شایع است و دلیلی برای نگرانی نیست.
پیشنهاد می کنیم، برخورد با پریود ناگهانی را مطالعه فرمایید.
افزایش یا کاهش وزن و کمبود یا اضافه وزن ممکن است باعث بهم ریختن تخمک گذاری و پریود نامنظم شود. اگر به طور ناگهانی وزن خود را کاهش دهید احتمالا یکی از دوره های خود را از دست بدهید. اگر بیش از حد اضافه وزن دارید نیز ممکن است نظم پریود شما بهم ریخته و دوره هایتان بهم بریزد.
اختلال در خوردن به ویژه بی اشتهایی باعث کمبود وزن می شود. کمبود وزن نیز باعث عدم تعادل هورمون ها شده و می تواند دوره شما را متوقف کند. اختلال در خوردن در واقع یک بیماری جدی است که به بدن آسیب میرساند. اگر عادت غذایی درستی ندارید بهتر است به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید.
ورزش متوسط نه تنها برای سلامتی مفید است بلکه می تواند دوره های شما را نیز تنظیم کند. ورزش از بیش از حد ممکن است باعث کمبود وزن شما شود یا چربی شما به حدی کاهش یابد که نتوانید تخمک گذاری کنید. ورزش صحیح به مدت 30 دقیقه در روز به تعادل هورمون های شما و تنظیم پریودتان کمک میکند.
دخترهایی که فعالیت های سنگین ورزشی مانند ژیمناستیک، ورزش های رزمی و … انجام میدهند، بیشتر دچار پریود نامنظم می شوند و حتی ممکن است دوره ای نداشته باشند. این گونه موارد تا زمانی که زیر نظر پزشک باشد و از نظر سلامتی آسیبی به بدن نزد، مشکلی ایجاد نمیکند.
غذاهایی که سرشار از چربی، کربوهیدارت و مواد فراوری شده هستند، می توانند باعث پریود نامنظم شوند. خوردن رژیم غذایی سالم چه از نظر مواد غذایی و چه از نظر نحوه طبخ آن ها، بهترین گزینه برای سلامتی و تنظیم دوره های شماست. کاهش میزان کربوهیدرات تصفیه شده، مصرف وعده های غذایی مناسب شامل میوه و سبزیجات، لبنیات، غلات کامل و روغن های سالم به سلامتی شما کمک میکند.
همچنین بسیاری از داروهای پزشکی مانند چای بابونه، تخم گشنیز، زنجبیل، زردچوبه، دانه کنجد، زعفران، چای نعنا، دارچین و آلوئه ورا به تنظیم پریود شما کمک کرده ولی بهتر است این داروها با مشورت پزشک مصرف شوند.
با مصرف روزانه یک استکان از معجون زنان عطارین می توانید تا حد بسیار زیادی بی نظمی در چرخه قاعدگی را برطرف کنید.
کافئین اثر منفی روی بدن ایجاد کرده و طبق برخی تحقیقات مصرف کافئین با تغییرات چرخه پریودی در ارتباط است. کافئین باعث کوتاه شدن چرخه شده یا دوره های مکرر می شود. اگر پریود نامنظم دارید، توصیه می شود تا حد امکان از مصرف کافئین خودداری کنید.
استرس زیاد نقش به سزایی در چرخه قاعدگی دارد، زیرا استرس بر هورمون ها تاثیر می گذارد. هرچه استرس بیشتری تحمل کنید، این که دوره شما عقب بیوفتد بیشتر است. سعی کنید از تکنیک های مقابله با استرس مانند یوگا، مدیتیشن، حمام آب گرم، نفس عمیق، ورزش و … استفاده کنید. چرخه قاعدگی معمولا با کاهش استرس منظم می شود. اگر در حال تغییر روال زندگی خود مانند تغییر شغل، ازدواج یا طلاق هستید، احتمالا بیشتر دچار دوره پریود نامنظم شوید.
گاهی اوقات برخی دلایل پزشکی و بیماری ها باعث بهم ریختن دوره های شماست که نیاز است به متخصص زمان مراجعه کرده و تحت درمان پزشکی قرار بگیرید. برخی از این دلایل شامل موارد زیر است:
اگر دوره های شما بیش از حد طولانی است و به دنبال راهکار هستید، پیشنهاد میکنیم، مقاله چگونه در برابر پریود طولانی، طاقت بیاوریم؟ ، را مطالعه فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید