متاسفیم,چیزی در سبد وجود ندارد.
لنفوم ها سرطان هایی هستند که منشا آن ها دستگاه لنفاوی است. لنفوم هنگامی رخ می دهد که سلول های موجود در غده های لنفاوی یا لنفوسیت ها به شدت تکثیر شوند و سلول های بدخیمی ایجاد شوند. لنفوم ها ممکن است در گره های لنفاوی، طحال، مغز استخوان، خون یا سایر اندام های دیگر ایجاد شده و در نهایت باعث تشکیل توده یا تومور بشوند. درمان لنفوم، به عوامل مختلفی از جمله مرحله و نوع سرطان لنفوم ، سلامت کلی و پیش آگاهی بستگی دارد. معمولا پزشک پس از تشخیص شیمی درمانی یا پرتو درمانی را توصیه کند. برای لنفوم های تهاجمی تر، ممکن است سلول بنیادی یا پیوند مغز استخوان انجام شود. لنفوم های ساده تر با استروئیدها قابل درمان هستند.
قبل از هرکاری بهتر است به پزشک مراجعه کنید. پزشک پس از معاینه و تشخیص، تصمیم می گیرد که کدام یک از داروهای شیمی درمانی را استفاده کنید. این تشخیص بستگی به سن، سلامت کلی و نوع مرحله لنفوم شما دارد.
شیمی درمانی معمولا به صورت داخل وریدی برای لنفوم قابل درمان استفاده می شود. داروهای شیمی درمانی داخل وریدی مستقیما وارد جریان خون تزریق می شوند. ممکن است چند هفته درمان طول بکشد و به دنبال آن چندین هفته بدن نیاز به استراحت دارد. اگر به علت شیمی درمانی دچار عوارض جانبی شدید، بهتر است چند روز در بیمارستان بستری شوید.
اگر نتوانستید شیمی درمانی داخل وریدی را تحمل کنید یا این که لنفوم در مرحله پایین تری باشد، ممکن است پزشک قرص های شیمی درمانی را تجویز کند. قرص های شیمی درمانی معمولا نسبت به نوع داخل وریدی شدیدتر هستند. نحوه و زمان مصرف این قرص ها به عوامل زیادی بستگی دارد که حتما نیاز است دستورالعمل پزشک را رعایت کنید.
برای مطالعه بیشتر: چطور درد سرطان را به راحتی کنترل کنیم؟
اگر لنفوم تنها در یک قسمت از بدن باشد، پزشک احتمالا پرتودرمانی را تجویز کند. پرتودرمانی دستگاه است که اشعه را از طریق پوست به غده لنفاوی آسیب دیده هدایت می کند. اگر لنفوم شما پیشرفت کرده یا به میزان قابل توجهی گسترش یافته باشد، ممکن است پزشک پیوند سلول های بنیادی یا مغز استخوان را توصیه کند. برای آماده سازی این عمل، معمولا چند جلسه بدن به صورت کامل تحت تابش پرتو قرار گرفته که تا حد ممکن تعداد سلول های سرطانی کشته شوند.
برای پیوند سلول های بنیادی یا مغز استخوان، ابتدا باید تحت شیمی درمانی و پرتودرمانی مقدماتی قرار بگیرید. به این صورت با دوزهای شدید شیمی درمانی و پرتودرمانی سلول های سرطانی را از بین برده و احتمال بهبود آن چندبرابر می شود. اگر شیمی درمانی شدید تجویز شود، پزشک ترجیح می دهد به صورت بستری یا در مرکز تخصصی سرطان این کار انجام شود تا از عوارض شدید شیمی درمانی در امان باشید.
قبل از شروع فرایند پیوند، پزشک آزمایشات خون و مغز استخوان را انجام می دهد. اگر لنفوم هنوز به خون یا سلول های مغز استخوان شما گسترش نیافته است، پزشک از سلول های سالم بدن خودتان استفاده کرده و آن ها را پیوند می دهد و مجددا پرتودرمانی یا شیمی درمانی انجام می شود.
اگر خودتان به اندازه کافی سالم نیستید و لنفوم در بدن شیوع پیدا کرده است، باید سلول ها از یک فرد سالم گرفته شده و به شما پیوند داده شود. در این نوع پیوند نیز حتما باید پرتودرمانی و شیمی درمانی انجام شود.
اگر لنفوم خوش خیم دارید، استفاده از داروهای استروئیدی به شما در درمان لنفوم کمک می کند. پزشک بسته به نوع درمان قبلی، سلامت کلی و مرحله فعلی سرطان لنفوم ، به شما می گوید که این روش درمان مناسبی است یا خیر.
بیشتر بخوانید: چگونه در خانه و به سادگی تورم غدد لنفاوی را کاهش دهیم؟
در درمان گیاهی لنفوم و کاهش علائم آن، می توانید از برخی گیاهان و روغن ها نیز استفاده کنید. روغن کرچک باعث کاهش سموم از بدن و همچنین باعث بهبود جریان خون و لنف در تمام نقاط بدن می شود. این روغن علاوه بر کاهش ورم غده های لنفاوی، به بهبود عملکرد سلول های ایمنی نیز کمک می کند. لیمو نیز از دیگر درمان های طبیعی برای بهبود ورم های غدد لنفاوی است.
فراموش نکنید که قبل از شروع فرایند گیاه درمانی حتما با پزشک مشورت کرده و در صورت تجویز پزشک همراه با درمان های ذکر شده توسط پزشک، درمان های گیاهی نیز انجام شود.
قبل از بروز سرطان و برای پیشگیری از ابتلا به سرطان غدد لنفاوی بهتر است به دنبال پاکسازی سیستم لنفاوی باشید….
دیدگاهتان را بنویسید