متاسفیم,چیزی در سبد وجود ندارد.
تورم غدد لنفاوی یا لنفوما یک وضعیت پزشکی است که با تورم دردناک ناشی از تجمع غیر طبیعی مایعات (لنف) در بخشی از بدن ایجاد می شود. خانم هایی که تحت عمل ماستکتومی قرار می گیرند، در معرض خطر تورم غدد لنفاوی هستند(معمولا در بازو یا همان طرف بدن مانند پستان که عمل انجام شده است). این مشکل در 40 تا 50 درصد خانم ها، به خصوص زمانی که غدد لنفاوی زیر بغل محو شود، رخ می دهد. تقریبا درمان خاصی برای این مشکل وجود ندارد، با این حال در اینجا به چند اقدام ساده برای جلوگیری از تورم غدد لنفاوی اشاره کرده ایم:
ورزش و فعالیت بدنی برای جلوگیری از اختلالات لنفاوی تقریبا برای همه افراد بعد از عمل ایده خوبی است. ورزش، جذب مایعات لنفاوی را افزایش داده و از تجمع هایی که ممکن است به تورم دردناک منجر شود جلوگیری می کند. در مورد ورزش هایی که برای شما مفید است با پزشک خود صحبت کنید.
اگر در معرض تورم غدد لنفاوی هستید، احتمالا پزشک ورزش هایی را در ناحیه بازو توصیه نماید. حرکات تکراری در قسمت بازوی آسیب دیده می تواند به جلوگیری از تورم غدد لنفاوی کمک کند.
از افزایش ورزش و کار بدنی ناگهانی روی بازو و قسمت آسیب دیده خودداری کنید. برای از سرگیری تمرینات خود و افزایش قدرت در بازو، مهم است که پس از ماستکتومی، به تدریج تمرینات قدرتی را در ناحیه آسیب دیده افزیش دهید.
تمرینات حرکتی کششی بعد از ماستکتومی (مانند سایر عمل های جراحی) مفید هستند. این حرکات از ایجاد جای زخم و انقباض مفصل جلوگیری می کنند. مهم تر از همه، عملکرد لنفاوی نیاز به حرکت کامل در ناحیه آسیب دیده داشته و تمرینات کششی برای حفظ گره های لنفاوی سالم و جلوگیری از ایجاد مایعات اهمیت دارد. احتمالا یک هفته بعد از عمل جراحی یا پرتو درمانی بتوانید تمرینات کششی را آغاز کنید. به مدت 18 ماه این تمرینات را ادامه داده تا دامنه حرکتی بدن حفظ شود.
در مورد ترمینات کششی با پزشک خود مشورت کنید.
طبق تشخیص پزشکان، رابطه مستقیم بین افراد چاق و احتمال افزایش تورم غدد لنفاوی وجود دارد. اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، در مورد یک رژیم مناسب برای کاهش وزن بعد از عمل ماستکتومی تصمیم گرفته و با پزشک خود صحبت کنید.
گاهی در موارد جدی، پزشک روش های جراحی مانند لیپوساکشن یا جمع کردن معده را پیشنهاد می دهد تا وزن شما کاهش یابد. با اضافه وزن احتمال تورم غدد لنفاوی افزایش یافته و علاوه بر این کیفیت زندگی شما به طور چشمگیری کاهش می یابد.
همان طور که گفتیم متاسفانه هیچ درمان قطعی برای تورم غدد لنفاوی وجود ندارد. تلاش های درمانی که برای کاهش تورم و درد انجام می شود، لزوما برای رفع این بیماری نیست. به همین دلیل بهتر است با روش های گفته شده و همچنین نظر پزشک از بروز تورم غدد لنفاوی پس از عمل جلوگیری کنید. پزشک شما بهترین منبع برای انجام تمرینات و اقدامات پیشگیرانه جهت بهبود وضعیت شما می باشد. هرگاه احساس کردید، تورم غدد لنفاوی تان بیشتر یا ملتهب شده است، سریعا به پزشک مراجعه کرده، زیرا ممکن است نشانه انسداد یا یک عفونت جدی باشد.
برای مطالعه: چطور با تشخیص به موقع، لنفوم را درمان کنیم؟
پس از عمل قاعدتا بدن شما حساس است. از پوشیدن یا حمل هرچیزی که باعث فشرده شدن بازو یا دست شما می شود، خودداری کنید. آستین های تنگ یا دستبند می توانند گردش خون را در بازوی شما دچار اختلال کنند و با ساخت مایعات منجر به تورم غدد لنفاوی شوند. تحمل وزن بیش از حد نیز باعث تورم لنفاوی می شود. برای جلوگیری از تورم غدد لنفاوی حتما از یک کیف دستی سبک استفاده کنید تا فشار منقبض روی بازو به حداقل برسد.
برخی از کارهایی که فشار به بازو را کاهش داده و به جلوگیری از تورم غدد لنفاوی کمک می کنند به صورت زیر می باشند:
این مطلب هم بخوانید: چطور چاقی پایین تنه را درمان کنیم؟
بسیاری از درمان ها و گیاهان طبیعی هستند که به جلوگیری از تورم غدد لنفاوی کمک می کنند. البته توجه داشته باشید که هیچ یک از گیاهان را بدون مشورت با پزشک خود مصرف نکنید، زیرا ممکن است با داروهای مصرفی تان تداخل داشته یا برای بعد از عمل مضر باشند.
فراموش نکنید که هیچ یک از راهکارهای گیاهی بدون تجویز پزشک انجام نشود.
بیشتر بخوانید: چگونه در خانه و به سادگی تورم غدد لنفاوی را کاهش دهیم؟
دیدگاهتان را بنویسید