متاسفیم,چیزی در سبد وجود ندارد.
لوسمی سرطان سلول های خونی ست که در مغز استخوان شروع می شود. آمارها نشان می دهد که سالانه 2000-3000 کودک به لوسمی مبتلا می شوند. طبق تحقیقات انجام شده هیچ راه مشخصی برای پیشگیری از ابتلا به لوسمی وجود ندارد اما با راهکارهایی که ادامه توضیح داده ایم می توانید این سرطان خون در کودکان را کنترل کنید.
با کارهای زیر از عوامل خطر احتمالی دوری کنید.
افرادی که در معرض دوز بالای اشعه قرار دارند، بیشتر به لوسمی مبتلا می شوند. برای مثال بازماندگان بمباران هیروشیما که در معرض اشعه بمب اتم بودند به طور چشمگیری به سرطان خون مبتلا شدند. حتی دوزهای کم اشعه در اشعه ایکس، سی تی اسکن یا رادیوتراپی احتمال ابتلا به سرطان خون را افزایش می دهند. بنابراین تا جای ممکن کودکان خود را از این محیط ها دور کنید.
استعمال دخانیات در اطراف کودک بسیار مضر است. سیگار شامل مواد شیمیایی رادیواکتیو است و باعث سرطان خود در کودکان می شود. بهترین توصیه ترک سیگار برای افراد سیگاری است تا جان کودک خود را به راحتی نجات دهند. افراد غیر سیگاری نیز به شدت از قرار گرفتن در معرض دود سیگار خودداری کنید.
مصرف الکل در دوران بارداری توسط مادر نیز ممکن است خطر سرطان خون در کودکان را افزایش دهد.
کودکان تحت درمان شیمی درمانی، در معرض ابتلا به سایر سرطان های ثانویه از لوسمی میلوئید حاد هستند که طی 5 تا 10 سال پس از بیماری ایجاد می شوند. برخی داروها مانند آلکیله ها عامل سرطان ثانویه ناشی از شیمی درمانی هستند. این دارو به یک گروه آلکیل مختل کننده متصل شده و به DNA سلول ها آسیب می زند. بهتر است قبل از انجام شیمی درمانی، در مورد برنامه درمانی با پزشک کودک صحبت کنید.
پیشنهاد برای مطالعه: چطور با تغییرات ظاهری در سرطان رفتار کنیم؟
انتخاب رژیم سالم غذایی برای کودک و ترغیب او به خوردن غذاهای سالم باعث قوی شدن بدن آن ها و احتمال ابتلا به سرطان کاهش می یابد. رژیم غذایی زیر به سلامت کودک شما کمک می کند:
ورزش باعث سلامتی بدن می شود و ایمنی کلی بدن را بهبود می بخشد. بهتر است روزانه حداقل 60 دقیقه فعالیت بدنی برای فرزند خود برنامه ریزی کنید. با کارهای زیر کودک سالم تری خواهید داشت:
خواب کافی برای بدن لازم است. در زمان خواب، سلول های آسیب دیده برای احیای سلامتی شروع به ترمیم می شوند. خواب کافی بدن سالم و سیستم ایمنی بدن را تضمین کرده که برای مبارزه با بیماری ها مهم است. به طور کلی کودکان به خواب بیشتری نیاز دارند. میزان خواب در کودکان به صورت زیر است:
شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید: چگونه لیپوم را با روشهای خانگی درمان کنیم؟
1- خستگی شایع ترین علامت است. رنگ پریدگی صورت و پوست و مشکل در تنفس از علائم خستگی است. این علائم نشان می دهد که گلبول های قرمز مقادیر کافی اکسیژن به سایر بدن نمی رسانند. در این حالت ریه ها و سایر اندام حیاتی و ماهیچه ها با زحمت بیشتری کمبود اکسیژن را جبران کرده و باعث ایجاد خستگی می شوند.
2- اگر کودک دچار تب می شود، علت آن را جویا شوید. در واقع تب از فرایندهای مضر درونی محافظت می کند. مبارزه مداوم بدن در برابر سلول های لوسمی باعث تب مداوم می شود.
3- مغز استخوان هسته بافت نرم داخل استخوان است. درد استخوان نتیجه اشباع مغز استخوان با سلول های لوسمی است. از کودک در مورد درد استخوان سوال کنید.
4- کبودی و خونریزی را بررسی کنید. کبودی، خونریزی مکرر لثه و بینی و لکه های قرمز روی پوست، همه علائم کمبود پلاکت معمولی در بدن است.
5- توده های نرم در هر بخشی از بدن وجود دارد. توده ها قسمتی از سلول های لوسمیک در ناحیه آسیب دیده هستند. اگر کودک توده های نرم و کوچکی زیر پوست احساس کرد، بهتر است از نظر سلامتی آن را بررسی کنید.
6- طحال جایگاهی برای سلول های خونی مرده است. لوسمی میزان مرگ سلول های خونی را افزایش داده و طحال را بزرگ می کند. طحال بزرگ شده بر معده فشار آورده و کودک احساس پر بودن و بی اشتهایی می کند. بی اشتهایی از علائم سرطان است.
7- کاهش وزن را پیگیری کنید. نبرد بدن علیه سرطان خون در کودکان باعث کاهش وزن می شود.
8- اگر کودک دچار تعریق شبانه است، نیاز به بررسی سلامت کلی است. همان طور که گفتیم تب پاسخ بدن در برابر سلول های مضر لوسمی است. تب مزمن توانایی مغز در تنظیم دمای بدن را تغییر می دهد. به این صورت دمای طبیعی بدن گرم شده و از تعریق شبانه به عنوان ابزاری برای خارج کردن گرما استفاده می شود.
9- توده ها نشان دهنده تورم غدد لنفاوی هستند. غدد لنفاوی، باکتری های ناخواسته، ویروس و مواد خارجی مانند سلول های سرطانی را از بین می برند. تورم توده ها در کشاله ران، زیر بغل و گردن نیاز به بررسی پزشکی دارد.
10- درد در سمت چپ شکم را بررسی کنید. بزرگ شدن بیش از حد طحال باعث ایجاد درد در سمت چب شکم می شود.
برای مطالعه بیشتر: چگونه در خانه و به سادگی تورم غدد لنفاوی را کاهش دهیم؟
اصلی ترین درمان سرطان خون در کودکان ، شیمی درمانی است. برای کودکانی که خطر ابتلا به سرطان خون در آن ها بیشتر است، شیمی درمانی به همراه پیوند سلول های بنیادی انجام می شوند. شیمی درمانی در 50 درصد موارد جواب می دهد.
برخی از داروهای شیمی درمانی هم سلول های طبیعی و هم سرطان خون در کودکان را از بین می برند. داروهای اصلی مورد استفاده در شیمی درمانی سیتارابین و آنتراسایکلین هستند.
سلول بنیادی اهدا کننده سالم می توانند از طریق مغز استخوان به بیمار مبتلا به لوسمی پیوند داده شوند. به این ترتیب سلول های بنیادی چند مرحله ای باعث رشد سلول های خون سالم و جدید می شوند.
هدف از انتخاب رژیم غذایی مناسب، محافظت از بیمار در برابر غذاهای حاوی باکتری که باعث عفونت می شوند، است. سلول های خونی بیماران به اندازه کافی وجود ندارند تا بتوانند از عفونت موثر جلوگیری کنند. برخی از نکات اساسی پیروی از رژیم نوتروپنی عبارتند از:
برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران طول شیمی درمانی، بخوانید!
دیدگاهتان را بنویسید