متاسفیم,چیزی در سبد وجود ندارد.
اختلال تبدیلی یک علامت عملکردی عصبی ست که در آن فرد به دلیل فشار روانی، احساسات جسمی مانند درد یا از دادن حس را تجربه می کند. فردی که به اختلال تبدیلی مبتلا است یک واقعه استرس زا یا ترسناک را تحمل می کند و سپس بحران روانی آن به شکایت جسمی تبدیل می شود. در این مقاله توضیح خواهیم داد که از طریق روش های مختلف درمانی و با مدیریت استرس بر این بیماری غلبه کنید.
علائم اختلال تبدیلی معمولا زمانی بروز می کند که فرد دچار یک ضربه جسمی یا روانی یا واقعه استرس زا شود. علائم ممکن است بر توانایی حرکتی یا حواس تاثیر بگذارد.
اگر متوجه هر یک از علائم اختلال در تبدیل شدید، بهتر است در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. پزشک تمامی علائم را بررسی کرده و با تشخیص صحیح از مشکلات جدی در آینده جلوگیری می کند.
25 تا 50 درصد موارد اختلال تبدیلی به دلیل یک وضعیت پزشکی ایجاد می شود. به همین دلیل تشخیص زودهنگام و کامل مهم است. برای تشخیص و تعیین علت، پزشک تاریخچه پزشکی شما و خانواده تان را بررسی و پس از معاینه جسمی، طیف وسیعی از آزمایشات را انجام می دهد.
آزمایشاتی که ممکن است پزشک درخواست کند شامل تصویربرداری از جمله اشعه ایکس و الکتروانسفالوگرام است که تعیین می کند آیا علائم تشنج علت عصبی دارید یا خیر؟ بسیاری از بیماری های دیگر نیز علائمی مشابه به اختلال تبدیلی دارند از جمله سکته مغزی، صرع، بیماری پارکینسون، اچ آی وی و لوپوس.
بیشتر بخوانید: چگونه با چند تکنیک راحت، قدرت مغز را افزایش دهیم؟
ممکن است با تشخیص پزشک نیاز به فیزیوتراپی باشد. اگر به طور آگاهانه کنترل اندام خود را ندارید، به مرور دچار ضعف و انقباض عضلات به دلیل عدم تحرک اندام ها خواهید شد. فیزیوتراپی به فرد مبتلا به اختلال عملکرد کمک کرده تا قدرت در بهبود علائم خود را داشته باشد و قادر به بازگشت به عملکرد در زندگی اجتماعی، شغلی و جسمی خود خواهید بود. مزایای فیزیوتراپی شامل کاهش سفتی، بهبود وضعیت استقرار، افزایش اعتماد به نفس، استقلال بیشتر و اضطراب کمتر است.
فیزیوتراپی شامل طیف وسیعی از تمرینات از جمله حرکات کششی، بیو فیدبک، تمرین در راه رفتن و تمرین در آرامش است.
یکی از رویکردهای اساسی برای درمان اختلال تبدیلی، روان درمانی ست. روان درمانی به عنوان گفتگوی درمانی شناخته شده و روانپزشک روی استرس عاطفی و درگیری مرتبط با این اختلال تمرکز می کند. به طور کلی روان درمانی کمک بزرگی به رفع علائم اختلال تبدیلی کرده و بیمار را قادر می سازد الگوهای تفکر منفی یا غیر منطقی که ممکن است در وضعیت آن ها تاثیر بگذارد، شناسایی و به چالش بکشد. همچنین با مهارت های حل مساله و مقابله با عوامل استرس زا در زندگی آشنا خواهید شد.
سایر اشکال درمانی که در درمان اختلال تبدیلی استفاده می شود عبارتند از روانکاوی ، اصلاح رفتار و خانواده درمانی.
معمولا افراد مبتلا به اختلال تبدیلی از برخی مشکلات روحی و روانی مانند اختلالات جسمی، افسردگی و اضطراب رنج می برند. شناخت هرگونه اختلال زمینه ای همراه با درمان های اثبات شده آن ها می تواند منجر به نتایج بهتری شود. برای مثال اگر دچار اضطراب یا افسردگی هستید، دارو و روان درمانی می تواند اختلال تبدیلی را بهبود بخشد.
تحریک مغناطیسی مغز نیز تاثیر موثری در روند درمان دارد که می توانید با تجویز پزشک آن را دنبال کنید.
مطالعه بیشتر: چگونه با تغذیه مناسب از استرس جلوگیری کنیم؟
بپذیرید که هیچ دلیل طبیعی برای علائم شما وجود ندارد. در اختلال تبدیلی بیمار با عدم توضیح جسمی برای علائم خود رو به رو می شود. اگر شخص دچار اختلال تبدیل شود، اغلب ارتباطی بین پریشانی عاطفی و علامت جسمی مشاهده نمی کند. پس از تشخیص صحیح توسط پزشک و ارائه راهکار مناسب، بیماری شروع به بهبود خواهد کرد. راهکارهای زیر به شما در کنترل استرس کمک می کند.
از آنجا که اختلال در تبدیل با استرس روانی و عاطفی مرتبط است، ورزش و فعالیت بدنی کافی به غلبه بر علائم بیماری کمک می کند. البته نوع ورزش به علائم بیماری فرد بستگی دارد. با این حال انجام ورزش سبک به بهبود مشکلات جسمی و بالا بردن روحیه کمک می کند. ورزش در رفع هر گونه اختلال روانی اساسی موثر است. اضطراب و افسردگی نیز با فعالیت بدنی تسکین می یابد. سعی کنید روزانه 30 دقیقه ورزش کنید.
اگر دچار اختلال تبدیلی هستید، با برنامه ریزی در فعالیت هایی که موجب آرامش و احساس بهزیستی می شود، علائم بیماری را بهبود بخشید. تمرین های آرامش بخش شامل حمام گرم، پیاده روی و تمرینات تنفس است. تکنیک های زیر به کاهش استرس عاطفی کمک می کند:
سایر تمرین های آرامش بخش شامل یوگا، مدیتیشن و ماساژ است.
یکی دیگر از اصلی ترین موارد برای کاهش استرس عاطفی، روابط اجتماعی است. ارتباط اجتماعی به کاهش استرس و مقاومت در برابر بیماری ها کمک می کند. همچنین باعث ایجاد هورمون های خوب در بدن شده و روحیه تقویت می شود. سعی کنید هر روز کمی تعامل اجتماعی داشته باشید. برای مثال نهار را با همکاران خود بخورید یا با دوستان قدیمی صحبت کنید.
گاهی افراد برای مقابله با استرس از الکل و مواد مخدر استفاده می کنند. این مواد فقط برای مدت کوتاهی علائم را از بین می برند. با انتخاب یک رژیم غذایی سالم سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی شامل غذاهایی مانند میوه، سبزیجات، پروتئین بدون چربی و غلات کامل بدن خود را تقویت کنید. قند و کافئین در حد اعتدال مصرف کنید. در شبانه روز حداقل 7 الی 8 ساعت بخوابید و استراحت کنید تا از سلامت جسمی و روحی برخوردار شوید.
گیاهان دارویی زیادی نیز وجود دارند که به کنترل و درمان اضطراب، استرس و هیجانات عصبی کمک می کنند. از جمله این گیاهان می توان به سنبلالطیب، گل گاو زبان، بادرنجبویه، اسطوخودوس و بهلیمو اشاره کرد. دم کرده سنبلالطیب و گل گاو زبان دلهره و وحشت را از بین برده و غم و غصه را کم می کند. گل گاو زبان باعث افزایش فشار خون شده و به همین علت بهتر است آن را با سنبلالطیب یا چای ترش میل نمایید.
از میان نوشیدنیهای مناسب برای اضطراب میتوان به شربت لیمو، شربت زعفران، شربت خاکشیر، شربت سکنجبین، شربت بیدمشک، گلاب، شربت گل و شربت بهارنارنج اشاره کرد. گل سرخ، ریحان، گشنیز، هل، میخک، زرشک، نعناع، نارنج، رب انار و دارچین نیز از ادویهها و سبزیهای نشاط آور هستند که به افزایش نشاط شما کمک می کند.
معجون اعصاب عطارین حاصل ترکیب عرقیات گیاهان مختلفی است که برای رفع استرس بسیار مفید و با مصرف روزانه آن به آرامش خواهید رسید.
دیدگاهتان را بنویسید