متاسفیم,چیزی در سبد وجود ندارد.
توفو یا پنیر سویا ماده ای شبیه به پنیر است. این پنیر متفاوت با دلمه بستن شیر سویا تهیه می شود. طرز تهیه توفو بسیار ساده و مقرون به صرفه است. پنیر سویا معمولا بیشتر در غذاهای آسیایی رایج است و گیاهان خواران نیز از این پنیر استفاده زیاد می کنند. پنیر توفو سرشار از پروتئین است. می توانید آن را بپزید یا سرخ کنید و به هر روش دیگری که دوست دارید در وعده های غذاییتان استفاده کنید. در ادامه، دو روش ساخت توفو را توضیح خواهیم داد:
توفو که به آن پنیر سویا نیز گفته می شود، عضوی اصلی در غذاهای چینی است و بیش از 2000 سال پیش در چین کشف شد. توفو در واقع با فرایندی شبیه ساخت پنیر، ساخته می شود با این تفاوت که به جای لبنیات از سویا استفاده می شود.
در مورد فواید سویا برای سلامتی چه می دانید؟
توفو بافت های مختلفی دارد که هنگام خرید آن در فروشگاه ها می توانید انتخاب کنید. انواع بافت پنیر سویا شامل ابریشمی، نرم و سفت است. کاهی اوقات طعم های مختلفی نیز دارند که با توجه به سلیقه خود می توانید انتخاب کنید.
دو نوع دیگر این پنیر هم فشرده هستند. تفاوت این ها در میزان فشردگیشان است. البته توجه به این موضوع نیز مهم است که میزان مواد مغذی این پنیرها نیز متفاوت است. برای مثال انواع نرم حاوی پروتئین کمتر و آب بیشتری است و انواع سفت آن، پروتئین بیشتری دارند.
هنگام درست کردن توفو خانگی می توانید کنترل کنید که چقدر می خواهید توفو را سفت کرده و آن را فشار دهید.
در زیر به برخی سوالاتی که ممکن است در هنگام مصرف توفو برای شما پیش بیاید، اشاره کرده ایم:
نکته اول: می توانید آن را خام بخورید، ممکن است عطر و طعم خاصی حس نکنید، اما این پنیر کاملا خوراکی است.
نکته دوم: توفو قابل انجماد است. می توانید آن را به مدت 4 تا 5 ماه منجمد کنید. هرچند که ممکن است انجماد باعث تغییر بافت پنیر شود با این حال باز هم قابل استفاده است. توفو منجمد شده هنگام سرخ شدن ترد می شود.
نکته سوم: از توفو می توانید در تهیه سس و غذاهای پر طعم استفاده کنید. می توانید آن را مانند پنیر با گوجه فرنگی، ریحان، جعفری، نعنا خشک، شوید خشک و سایر گیاهان دیگر طعم دار کنید.
مطالعه بیشتر: طرز تهیه سس خردل خانگی و طبیعی
طرز تهیه توفو خانگی بسیار آسان است و منبع خوبی از پروتیئن می باشد. برای تهیه این نوع پنیر به دو ماده و یک منعقد کننده (تبدیل کننده مایع به جامد) نیاز دارید.
در ادامه طرز تهیه پنیر سویا را با دو روش سولفات کلیسیم و آب لیمو توضیح داده ایم. (به جای لیمو می توانید از سرکه سیب استفاده کنید)
این توفو را به مدت 20 دقیقه تحت فشار قرار دهید. اگر می خواهید توفو نرم تری داشته باشید بعد از گذشت 5 الی 10 دقیقه آن را چک کرده و اگر مد نظر شماست، فشار را بردارید.
پنیر را به مدت 3 الی 4 روز درون یخچال گذاشته و اگر همان روز تصمیم به میل کردن آن ندارید، حتما آن را درون یک ظرف آب تصفیه شده نگه دارید و هر روز آب را عوض کنید. زیرا توفو به سرعت خشک می شود.
مطالعه بیشتر: سم زدایی بدن با آب چغندر، لیمو و زنجبیل
تا مرحله سوم، مشابه با روش قبلی است. پس از خیساندن و درست کردن شیر سویا، زمان اضافه کردن آبلیمو است. شیر سویا را روی حرارت گذاشته و هم بزنید و کف آن را با قاشق بردارید. به محض شروع جوش، آب لیمو را اضافه کرده و از روی حرارت بردارید. چند بار به دقت هم زده و کنار گذاشته تا پنیر شروع به شکل گیری کند. (در صورت عدم شکل گیری، آن را مجددا روی حرارت گذاشته و چند قطره دیگر آبلیمو اضافه کنید.)
پس سف شدن، آن را داخل یک پارچه تمیز ریخته و فشار دهید. یک شی سنگین روی آن قرار دهید تا توفو شکل گرفته و سفت شود. برای تهیه توفو سفت، 20 دقیقه زمان لازم است اما اگر دوست دارید نرم تر باشد، بعد از 5 تا 10 دقیقه آن را بررسی کرده و در صورت لزوم باز هم تحت فشار قرار دهید.
طبق همان روش قبلی برای نگهداری این پنیر و جلوگیری از خشک شدنش، آن را درون آب تصفیه شده قرار دهید و درون یخچال نگه دارید. یک نکته قابل توجه این است که می توانید از سرکه به جای آبلیمو استفاده کنید و مراحل دقیقا مشابه آبلیمو است.
قبل از استفاده از توفو، آن را با حوله کاغذی حسابی فشار دهید تا آب اضافی ش به خوبی خارج شود.
دیدگاهتان را بنویسید