متاسفیم,چیزی در سبد وجود ندارد.
قاعدگی نامنظم به دوره های قاعدگی گفته می شود که از نظر زمان بین وقوع آن ها اختلاف زیادی وجود دارد. این اختلال و بی نظمی در قاعدگی در دو مرحله از عمر خیلی زیاد دیده می شود: یکی در دخترهای جوان و آن هایی که قاعدگی شان به تازگی شروع شده و دیگر در سن میانسالی و در خانم هایی که در آستانه یائسگی بوده و به زودی یائسه شده و قاعدگی شان برای همیشه قطع خواهد شد. گاهی دوره های ماهیانه ممکن است با دردهای قاعدگی نیز همراه باشد که در ادامه در مورد کاهش این دردها صحبت کرده ایم.
دوره های قاعدگی به طور متوسط 28 روز است، اما این دوره ها در بعضی خانم ها هر 24 روز و در بعضی دیگر به ندرت ممکن است به طور طبیعی و منظم تا 35 روز هم دیده شود.
اختلال در نظم و تغییر در مدت دوره های قاعدگی معمولا به علت یک عدم تعادل موقتی در میزان هورمون ها است. در دختر خانم ها در جریان بلوغ، تغییرات مقدار هورمون ها باعث می شود که دوره های قاعدگی در ماه های اولیه و برای چند نوبت بی نظم باشند. علاوه بر آن ها در خانم ها پس از زایمان و هم چنین در زمان های نزدیک به یائسگی به علت تغییرات هورمونی، بی نظمی در قاعدگی شیوع می یابد. علاوه بر موارد ذکر شده، عدم تعادل هورمونی ممکن است به علت استرس، اضطراب، افسردگی و همچنین در اثر بیماری های شدید و مزمن، ورزش های سنگین و از دست دادن شدید وزن بدن باشد که هر کدام می توانند باعث نامرتب شدن قاعدگی ها شوند.
قاعدگی نامنظم ممکن است علامتی از اختلال یا بیماری تخمدان ها یا بیماری رحم باشد. به طور مثال تخمدان های حاوی چند کیست (پلی کیستیک) که باعث برهم خوردن تعادل هورمون های جنسی می شوند. یا عارضه اندومتریوز که در آن بافت های شبیه مخاط رحم به طور نابجا در نقاط مختلف حفره ی لگن پیدا می شود، باعث اختلال در قاعدگی می گردند.
در بعضی موارد که یک خانم نسبت به حاملگی خود بی اطلاع است، ممکن است خونریزی های نامنظمی ایجاد شود که اشتباها به عنوان قاعدگی تصور شود. گاهی اوقات بروز یک قاعدگی تعویقی و شدید می تواند ناشی از یک سقط جنین باشد. یک خانم اگر یک قاعدگی تعویقی که با دردهای شدید شکم همراه است داشته باشد، باید هرچه زودتر تحت توجهات خاص پزشکی قرار گیرد زیرا این موضوع ممکن است ناشی از ایجاد یک حاملگی خارج از رحم باشد.
برای مطالعه بیشتر: چطور به راحتی پریود نامنظم خود را درمان کنم؟
دوشیزگان و دختران در اوایل و ابتدا لک دیدن، به دل دردهای مختلف مبتلا می شوند. این گونه دل دردها در (نژادها، فامیل ها، طایفه ها، فرقه ها و قبایل مختلف) یکسان نیست. مثلا در بعضی نژادها مانند ارثی بودن به قدری سخت و شدید است که منجر به پاره شدن پرده ی بکات می شود، گاهی باید به وسیله ی عمل جراحی پرده بکارت را پاره کرد تا جریان خون باز شود. در بعضی نژادها به آن شدت نیست ولی بیش از فرد اذیت می شود. این گونه افراد تا آخر عمر، رحمشان ترشح دارد و رطوبات لزج و چسبنده ای نیز ترشح می کند. در بعضی از نژادها نیز هیچ گونه ناراحتی و دردی ایجاد نمی شود و به طور عادی و بدون زحمت دوره پریودی طی می شود. حتی گاهی اوقات دخترها بدون هیچ علائم و سابقه ای خون مشاهده کرده و ناگاه متوجه قاعدگی خود می شوند.
بیشتر بخوانید: چگونه درد پریود را با داروهای طبیعی کاهش دهیم؟
ویتامین های گروه B و به خصوص B6 و نیاسین روی پروستاگلاندین ها اثر می گذارند و باعث شل شدن عضلات رحم می شوند، در نتیجه دردهای قاعدگی را کنترل می کنند. همچنین کلسیم و منگنز دو ماده ی غذایی مهم هستند که در دردهای ناشی از قاعدگی بسیار موثرند، به طوری که وقتی این ماده در رژیم غذایی افراد کم باشند موجب ناراحت کننده ترین دوره های قاعدگی می شوند.
دیدگاهتان را بنویسید